În colecţia de maşini a lui Ion Ţiriac, localizată în Bucureşti, şi-a făcut loc un prim şi deocamdată singur automobil marca Bugatti! Acest exemplar Bugatti Type 57 Coach Ventoux a fost unul dintre ultimele zece realizate din acest model, deşi doar circa 30 au fost produse chiar înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial.

După Salonul Auto de la Paris din octombrie 1938, atelierul Bugatti a oprit producția modelului Ventoux cu caroserie în două uşi și patru locuri, ulterior activităţile companiei franceze fiind reduse doar la asamblarea sedanului Galibier din 1939.

Apropo, atelierul de caroserii Gangloff era responsabil de producția versiunilor cabrio cu 2/3 locuri, numite Aravis, dar şi cele cu patru locuri numite Stelvio. Află mai multe şi vezi cum arată maşina de la Bucureşti, pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!