/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

UPDATE: /FOTO VIDEO/ Protestul veteranilor s-a încheiat. Aceștia spun că vor reveni pentru a susține moțiunea de cenzură

missing
19 iulie 2020, ora 13:29

Protestul de astăzi, 19 iulie, al veteranilor din fața Parlamentului s-a încheiat. Combatanții au spus că vor reveni săptămâna viitoare în stradă pentru a-şi revendica drepturile și pentru a susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. De această dată manifestația s-a desfășurat fără incidente. Amintim că, la protestul de joi, 16 iulie, au avut loc altercații între polițiști și protestatari. Trei combatanți au ajuns la spital. Totodată, oamenii legii au pornit trei procese penale și trei contravenționale. 

UPDATE ORA 13:11 Gest admirabil din partea unor femei care au strâns bani și au cumpărat plăcinte pentru veteranii care participă la protest.

„Noi, niște femei am pus bani și am cumpărat niște plăcinte pentru veterani. Nu am numărat câți vor fi, dar am făcut totul posibil ca să-i mulțumim măcar cu o plăcintă. Am pus noi mână de la mână”, a spus o femeie.

Protestatarii din fața Parlamentului au dat citire unei rezoluții în care au cerut demisia actualei guvernări. Participanții au spus că nu-și doresc violențe, dar vor ieși la protest ori de câte ori va fi nevoie pentru a-și apăra drepturile.

ORA 12:04 Parlamentul este împânzit de reprezentanții forțelor de ordine.

La protest participă veteranii, reprezentanții societății civile și mai mulți politicieni din opoziție. Printre aceștia se numără deputații Platformei DA, Inga Grigoriu, Dinu Plîngău și liderul formațiunii Andrei Năstase. Sunt prezenți și deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), precum Dumitru Alaiba. În fața Parlamentului a fost văzut și deputatul Octavian Țîcu.

„Am ales să fim alături de adevăr, împotriva aceea ce face guvernarea sinistră a lui Igor Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

ORA 10:55 Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba este prezent și el la protest. Alesul poporului spune că tot orașul e plin de polițiști, iar oamenii legii opresc microbuzele și le verifică dacă nu cumva transportă protestatari.

ORA 10:36 Poliția verifică gențile participanților la protest. Despre aceasta a comunicat reportera tv8, Viorica Tătaru, care se află la fața locului.

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

Foto: Viorica Tătaru, tv8.md

ORA 10:19 „Revendicările pe care le-am prezentat nu au fost satisfăcute. Suntem mulțumiți că am fost auziți de societatea civilă, care s-a alăturat astăzi de noi”, a spus un participant al protestului.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a organizat ieri, 18 iulie, un briefing de presă, la care i-a atenționat pe participanți și organizatori că nu vor fi tolerate acțiuni de dezordine în masă.

Protestul precedent s-a desfășurat pe 16 iulie și s-a soldat cu altercații între combatanți și forțele de ordine și rețineri. Poliția a pornit trei procese penale, în urma protestului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram