Premierul Chicu spune că a discutat cu Premierul rus, Mihail Mișustin, despre posibilitatea relansării negocierilor cu privire la semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 milioane de euro. Potrivit lui, partea rusă este gata să reia negocierile, acum urmează R. Moldova să efectueze niște proceduri interne.

„Partea rusă este dispusă și este gata să reluăm negocierile, astfel încât să eliminăm din acord elementele menționate în decizia Curții Constituționale. Urmează niște proceduri interne în R. Moldova. Este necesar să avem avizul comisiei parlamentare pentru startul – reluarea negocierilor. Sper să fie acest aviz săptămâna aceasta, după aceea se poate formal de început negocierile. Așa și vom proceda. Partea rusă este gata să reia negocierile, mingea este pe terenul nostru”, a declarat Chicu.

Pe 7 iulie, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă, pe 17 aprilie, în valoare de 200 milioane de euro. Opoziția de la Chișinău a fost de părere atunci că acest credit nu este în interesul țării dar al F. Ruse.

Au fost sau nu reluate negocierile privind acordarea creditului rusesc? Chicu și Dodon oferă răspunsuri contradictorii

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!