/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Mingea este pe terenul nostru”. Chicu, despre reluarea negocierilor privind creditul rusesc

missing
20 iulie 2020, ora 09:58

Premierul Chicu spune că a discutat cu Premierul rus, Mihail Mișustin, despre posibilitatea relansării negocierilor cu privire la semnarea Acordului de împrumut cu Federația Rusă, în valoare de 200 milioane de euro. Potrivit lui, partea rusă este gata să reia negocierile, acum urmează R. Moldova să efectueze niște proceduri interne.

„Partea rusă este dispusă și este gata să reluăm negocierile, astfel încât să eliminăm din acord elementele menționate în decizia Curții Constituționale. Urmează niște proceduri interne în R. Moldova. Este necesar să avem avizul comisiei parlamentare pentru startul – reluarea negocierilor. Sper să fie acest aviz săptămâna aceasta, după aceea se poate formal de început negocierile. Așa și vom proceda. Partea rusă este gata să reia negocierile, mingea este pe terenul nostru”, a declarat Chicu.

Pe 7 iulie, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă, pe 17 aprilie, în valoare de 200 milioane de euro. Opoziția de la Chișinău a fost de părere atunci că acest credit nu este în interesul țării dar al F. Ruse.

Au fost sau nu reluate negocierile privind acordarea creditului rusesc? Chicu și Dodon oferă răspunsuri contradictorii

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram