/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

/DOC/ Slusari: „CNA, controlat de omul lui Dodon, propune clasarea dosarului privind privatizarea Casei Presei și cantinei Guvernului”

missing
22 iulie 2020, ora 16:43

Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, susține că a depus, miercuri, 22 iulie, o sesizare la Procuratura Anticorupție (PA) și Agenția Proprietăți Publice (APP), după ce, potrivit lui, în spațiul public au apărut informații precum că „CNA propune clasarea dosarului penal pe privatizarea Casei Presei, cantinei Guvernului și vilei istorice”.  Totodată, Slusari menționează că  a solicitat anumite detalii din dosar: „dacă în cadrul dosarului penal figurează Pavel Filip și Mihail Casapu, persoana importantă din cadrul Cancelariei de stat pe perioada 2018-2019 și actualul vicedirector APP”.

Recent am rămas perplex de informația din presă precum că CNA, controlat de omul lui Dodon, propune clasarea dosarului penal pe acest caz. În vederea clarificării situației, am înaintat azi demersuri către Procuratura Anticorupția și Agenția Proprietății Publice. La fel, vrem să cunoaștem dacă în cadrul dosarului penal figurează Pavel Filip și Mihail Casapu, persoana importantă din cadrul Cancelariei de stat pe perioada 2018-2019 și actualul vicedirector APP”, a scris Slusari pe pagina sa de facebook.


Pe 9 iulie 2019, Procuratura Anticorupție un proces penal după ce în presă a apărut o investigație jurnalistică care demonstrează cum au fost vândute pe bani mărunți Cantina Guvernului, o parte din Casa Presei și o vilă a statului cu statut de monument istoric.

Amintim că, în 2019, „Rise Moldova” a publicat o investigație care arată cum au fost privatizate Cantina Guvernului, circa 15% din clădirea Casei Presei și o vilă cu statut de monument istoric. Analiza a arătat că firmele implicate în privatizări au o legătură, iar în spatele tranzacțiilor de preluare a bunurilor statului se află același grup de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram