/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Conceptul privind comerțul ambulant, votat în CMC: Gheretele vor avea un design comun, iar cele din parcuri vor obține un loc prin licitație

missing
23 iulie 2020, ora 16:30

Conceptul privind desfășurarea comerțului ambulant în capitală a fost votat azi în Consiliul Municipal Chișinău. Documentul presupune limitarea numărului unităților de comerț stradal și cerințe de design pentru fiecare dintre acestea, în funcție de specificul cromatic al zonei. De asemenea, gheretele din parcuri, grădini publice și centrul istoric vor obține un loc de amplasare în urma unor licitații. 

„Este un document important și a fost consultat public, iar în final s-au luat în considerație toate solicitările şi propunerile care au parvenit. În timpul apropiat şi Regulamentul privind amplasarea gheretelor, urmează să fie suspus consultărilor publice”, a menționat primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban.

De altfel, potrivit aceluiași document, dacă acum proprietarii de gherete plătesc 100 – 150 de lei lunar, pentru un metru pătrat, acum această taxă urmează să fie calculată altfel.

Conceptul prevede două etape de tranziție.

„Mai întâi conceptul și regulamentul privind desfăşurarea comerţului ambulant stradal în capitală, vor fi aplicate pe străzile principale, după care pe străzile secundare din sectoare”, a mai spus Ion Ceban.

De la începutul acestui an, de pe străzile capitalei au fost evacuate în jur de 600 de gherete amplasate ilegal. Autoritățile spun că cele instalate recent, pentru perioada estivală, vor fi scoase în octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram