Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au organizat un flashmob în fața Consiliului Superior al Magistraturii, înaintea ședinței pe agenda căreia se regăsesc mai multe subiecte privind suplinirea funcțiilor vacante la Curtea de Apel Chișinău, Curtea Supremă de Justiție, iar printre aspiranți sunt judecători care au ajuns în atenția publică după ce au examinat dosare de rezonanță.

UPDATE. 8:59. Ministrul Fadei Nagacevschi a spus că judecătorii corupți nu au ce căuta în sistem, precizând că nu are dreptul de vot la CSM, dar va transmite mesajul.

UPDATE. 8:50. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a mai adăugat că în cazul în care acești judecători vor fi propuși de CSM pentru funcțiile date, atunci vor identifica alte metode pentru ca aceștia să nu fie promovați, precizând că în unele cazuri decizia finală o ia Parlamentul.

UPDATE. 8:49. Litvinenco a numit judecătorii care ar fi copromiși: Vladislav Clima, Liliana Catană, Chișcă-Doneva care a participat dosarul Gemenei.

UPDATE. 8:47. Lidera PAS afirmă că Dodon și oamenii lui încearcă să numească în funcții oameni foarte compromiși, care de-a lungului timpului a dat multe decizii proaste. Astfel, prin acest flashmob, PAS au venit să încurajeze CSM să nu se lase folosiți de Dodon și să promoveze în funcție oameni care merită. „Oricum o să curățăm sistemul judecătoresc, și procuratura de elemente corupte. Le cerem membrilor CSM să nu mai nenorocească câțiva oameni între timp promovând persoane odioase și corupte”, a declarat PAS.

UPDATE. 8:42 La fața locului au venit reprezentanții poliției.

Participanții s-au aliniat pe scările instituției și țin în mână foi cu diverse inscripții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!