Roger Federer are un urmaș pe măsură. Acesta nu vine din Elveția, ci din Chișinău. Este vorba despre tenismenul Ilie Snițari, care, înainte de carantină, a urcat mai mult de o mie de locuri în clasamentul mondial al juniorilor. La doar 18 ani, moldoveanul se află printre cei mai buni o sută de tenismeni ai lumii, în categoria sa de vârstă. Acesta spune că pandemia i-a dat multe planuri peste cap, dar crede că se află pe calea cea bună.

Ilie Snițari ocupă locul 85 în clasamentul mondial al juniorilor. Anul trecut, acesta nu a știut gustul înfrângerilor timp de luni bune, cucerind trofee, unul după
altul.

ILIE SNIȚARI, NUMĂRUL 85 MONDIAL LA JUNIORI: „Am început să câștig la multe turnee și automat am început să cresc în clasament. De la locul 1000, la juniori, am urcat printre primii 100, până la final de an. Am câștigat mai mult de cinci turnee și la simplu, și la dublu”.

Ilie avea de gând să-și încerce norocul la turneele de Mare Șlem. Dar, pandemia i-a dat planurile peste cap.

ILIE SNIȚARI, NUMĂRUL 85 MONDIAL LA JUNIORI: „Pentru acest an am avut planuri mari, dacă sincer. Trebuia să mergem la Grand Slam-uri, la juniori. Pentru că aveam șanse să mă calific. Dar, n-am reușit din cauza acestei situații”.

Acesta este ultimul an în care Ilie ar fi putut participa la Grad Slam-urile juniorilor. Și asta pentru că, în sezonul viitor, va împlini 19 ani și va fi nevoit să facă pasul spre seniori. Cel mai mult, Ilie visează să ajungă la Australian Open.

ILIE SNIȚARI, NUMĂRUL 85 MONDIAL LA JUNIORI „Turneul cel mai iubit. Acolo vin cei mai bun jucători. E o țară bună și atmosfera de acolo e nemaipomenită”.

Ilie ne-a povestit și despre idolul său.

ILIE SNIȚARI, NUMĂRUL 85 MONDIAL LA JUNIORI: „Roger Federer! Mereu l-am urmărit și mi-a plăcut jocul lui. Și acum, mereu îl urmăresc cu plăcere. Joacă grozav”.

De asemenea, cel mai bun junior al tenisului moldovenesc ne-a vorbit și despre stilul său de joc, care, pe alocuri, chiar reamintește de marele elvețian.

ILIE SNIȚARI, NUMĂRUL 85 MONDIAL LA JUNIORI: „La început, fiind stângaci, am început să joc tenis cu mâna stângă. Dar din cauză că aveam probleme la serviciu, m-am readaptat și în ziua de azi sunt dreptaci. Ca stil, iubesc să atac, încerc serviciul-voleu. Am un stil agresiv”.

Începând cu anul trecut, Ilie Snițari s-a impus la multe dintre turneele la care a participat. Acesta s-a întors acasă cu trofee din multe țări, cum ar fi România, Rusia, Ucraina sau Bulgaria.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!