/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Fără taxe vamale pentru companiile din regiunea transnistreană care efectuează operațiuni de import-export la frontieră cu Ucraina

missing
03 august 2020, ora 17:39

Guvernul a decis să extindă, din nou, termenul de aplicare a scutirii de plata taxelor vamale pentru agenții economici din raioanele de est ale Republicii Moldova care efectuează operațiuni de import-export prin trei puncte de trecere a frontierei mold-ucrainene. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința din 31 iulie.

Astfel, cabinetul de miniștri a modificat o prevedere în Hotărârea Guvernului nr.960/2017 pentru punerea în aplicare a Legii nr.109/2017, stabilind că termenul de aplicare a scutirii este extins până pe 1 februarie 2021. Precizăm că aplicarea legii trebuie să intre în vigoare la 1 august curent.

Potrivit documentului, instituțiilor publice din raioanele de est ale Republicii Moldova, li se va permite traversarea punctului de trecere a frontierei de stat „Pervoimasik-Cuciurgan”, „Goianul – Nou Platonovo” și „Novosavițkoe-Cuciurgan” pentru efectuarea procedurilor de vămuire a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export fără aplicarea măsurilor de politică economică, proohibițiilor, cu condiția rămânerii mărfurilor pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

Autorii proiectului susține că extinderea termenului stabilit se justifică prin necesitatea identificării unor soluții viabile de înregistrare a instituțiilor din raioanele de est ale R. Moldova la Instituția publică „Agenția Servicii Publice” precum și în vederea notificării suplimentare a agenților economici din stânga Nistrului neînregistrați la „Agenția Servicii Publice” despre obligativitatea înregistrării acestora până la 1 februarie 2020.

Totodată, prelungirea termenului prevăzut derivă din situația epidimiologică determinată de infecția Covid – 19 din cauza căreia a fost limitată activitatea agenților economici și a instituțiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram