După ce mai mulți membri și simpatizați PAS au protestat în fața președinției îndemnând șeful statului să nu semneze pentru numirea judecătorului Vladislav Clima în funcție de președinte al Curții de Apel, președinția a venit cu o reacție în care afirmă că unii politicieni și-au început campania electorală.

„Unii politicieni au început campania electorală și promovarea sloganelor înainte de termenul prevăzut de legislația electorală. Ei caută orice motiv, presupus, inventat sau închipuit, pentru a se manifesta politic în lipsa oricăror alte idei și inițiative cu adevărat folositoare pentru cetățeni. În particular, când vorbim despre Maia Sandu și justiție, să ne amintim că dumneaei, fiind prim-ministru în exercițiu, a comis fapte care s-au dovedit a fi neconstituționale”, se arată în răspunsul președinției.

Precizăm că participanții cer șefului statului să nu-l numească în funcție de președinte al Curții de Apel pe Vladislav Clima, care a fost promovat de Consiliul Superior al Magistraturii săptămâna trecută. De asemenea, aceștia l-au acuzat pe șeful statului că își numește oameni loiali în funcții cheie din justiției.

/VIDEO LIVE/ Protest PAS în fața președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!