/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Reacția Președinției la protestul PAS din fața instituției

missing
03 august 2020, ora 09:22

După ce mai mulți membri și simpatizați PAS au protestat în fața președinției îndemnând șeful statului să nu semneze pentru numirea judecătorului Vladislav Clima în funcție de președinte al Curții de Apel, președinția a venit cu o reacție în care afirmă că unii politicieni și-au început campania electorală.

„Unii politicieni au început campania electorală și promovarea sloganelor înainte de termenul prevăzut de legislația electorală. Ei caută orice motiv, presupus, inventat sau închipuit, pentru a se manifesta politic în lipsa oricăror alte idei și inițiative cu adevărat folositoare pentru cetățeni. În particular, când vorbim despre Maia Sandu și justiție, să ne amintim că dumneaei, fiind prim-ministru în exercițiu, a comis fapte care s-au dovedit a fi neconstituționale”, se arată în răspunsul președinției.

Precizăm că participanții cer șefului statului să nu-l numească în funcție de președinte al Curții de Apel pe Vladislav Clima, care a fost promovat de Consiliul Superior al Magistraturii săptămâna trecută. De asemenea, aceștia l-au acuzat pe șeful statului că își numește oameni loiali în funcții cheie din justiției.

/VIDEO LIVE/ Protest PAS în fața președinției: „Dodon, nu semna pentru judecători corupți”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram