/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Au cerut redeschiderea piscinelor. Reprezentanți ai sectorului de agrement au protestat în fața Guvernului

missing
03 august 2020, ora 14:36

Protest matinal la Guvern. După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, piscinele au fost închise din nou, astăzi mai mulți reprezentanți ai zonelor de agrement și-au manifestat nemulțumirea. Aceștia susțin că nu au încălcat regulile impuse de către autorități și cer să li se permită să activeze, pe perioada verii. De partea cealaltă, premierul Ion Chicu a anunțat că piscinele ar putea fi redeschise, doar dacă agenții economici vor respecta cu strictețe măsurile de protecție pe timp de pandemie.

Înarmați cu pancarte și șezlonguri, manifestanții au venit în fața Executivului, pentru a cere autorităților să redeschidă bazinele. Deși au fost închise din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus, protestatarii susțin că respectă cu strictețe măsurile antiepidemice.

„Eu cred că nu este normal, numai am intrat în ritmul acesta de două săptămâni și iarăși ne-au închis. Am procurat produse, ne-am pregătit. Dar ei iarăși, parcă își bat joc de noi. Am respectat acel regulament care a fost înaintat de către comisie, s-au verificat oaspeții la intrare, s-a respectat distanța socială. Nu am avut încălcări, dar am fost învinuiți că suntem focare de infecție”, ”- SVETLANA COJOCARU, BUCĂTAR, RESTAURANT

Nemulțumirea vine la două zile, după ce autoritățile au interzis din nou activitatea piscinelor. Oamenii se plâng că trece vara, anotimpul piscinelor, iar ei rămân fără surse de venit.

„Un mare venit îl avem acum la sezon. Am stat patru luni acasă, nu am avut niciun salariu, ajutor din partea lor nu a fost deloc. De aceea, noi vrem să ne-a dea voie să lucrăm.”

Astăzi, premierul Ion Chicu a anunțat că decizia ar putea fi revizuită, astfel încât piscinele să-și reia activitatea. Însă, acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă agenții economici ai zonelor de agrement vor respecta măsurile de protecție impuse de către autorități.

„ANSP, colegii de la minister vor evalua încă o dată situația, vor discuta individual cu reprezentanții acestor locuri de agrement astfel încât să se asigure că se respectă regulile, au toate condițiile de diminuare a riscurilor și, în aceste condiții, vom putea reveni la această decizie de sistare a activității.”
Text: Bazinele au fost închise încă de la începutul pandemiei. Acestea și-au reluat activitatea abia la mijlocul lunii iulie. Însă, după două săptămâni de activitate, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să le închidă din nou, începând cu data de 1 august, din cauza nerespectării măsurilor antiepidemice” ION CHICU, PREMIER

Precizăm că la 31 iulie, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis să închidă piscinele pentru că nu se respectau regulile de protecție.

Se vor redeschide piscinele? Premierul Chicu nu exclude că se va reveni la decizia de sistare a activității acestora

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram