Compania „Avia Invest” a renunțat la cererea de strămutare a cauzei civile de la Curtea de Apel Chișinău cu privire la încasarea prejudiciului de peste jumătate de milion de euro, la o altă instanţă de judecată egală în grad. Magistrații de la Curtea Supremă de Justiție au admis cererea la 31 august și au restituit cauza la Curtea de Apel Chișinău pentru continuarea examinării.

La 19 martie 2020, Agenția Proprietății Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL „Avia Invest” cu privire la încasarea prejudiciului în mărime de 514 200 de euro. Totodată, APP a solicitat asigurarea acțiunii prin aplicarea sechestrului pe bunurile, inclusiv mijloacele bănești ale SRL „Avia Invest”
în sumă de 514 200 de euro.

Prin încheierea din 23 martie 2020 a Judecătoriei Chișinău sediul Centru, a fost admisă cererea privind asigurarea acțiunii depusă de Agenția Proprietății Publice și aplicat sechestru asupra bunurilor, inclusiv pe mijloacele bănești ale SRL „Avia Invest” în sumă de 514 200 de euro, până la rămânerea definitivă a hotărârii.

La 12 mai 2020, SRL „Avia Invest” a declarat recurs împotriva încheierii din 23 martie 2020 a Judecătoriei Chișinău sediul Centru, solicitând admiterea acestuia, casarea integrală a încheierii contestate și soluționarea prin decizie a cererii reclamantului privind asigurarea acțiunii, cu respingerea acesteia ca fiind neîntemeiată.

La 22 iunie 2020, SRL „Avia Invest” a depus cerere cu privire la strămutarea cauzei la o altă instanţă de judecată egală în grad, iar la 29 iulie 2020, SRL „Avia Invest” a depus cerere privind renunțarea la cererea de strămutare a cauzei. Cerere care fost admisă de CSJ.

Ulterior, Agenția Proprietăți Publice (APP) a cerut oficial, pe 8 iulie, rezilierea contractului cu „Avia Invest”, concensionarul aeroportului. Totodată, APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău.

Detalii de la APP privind rezilierea contractului cu „Avia Invest”: „Suma de 900 mln de euro, solicitată de Avia Invest este nejustificată”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!