/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Președintele Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Dmitri Kozak. Cei doi au discutat despre reluarea negocierilor privind creditul rusesc

missing
05 august 2020, ora 12:55

Președintela Igor Dodon, care se află într-o vizită de lucru la Moscova, s-a întâlnit cu reprezentantul președintelui rus pentru relațiile cu Republica Moldova, Dmitrii Kozak. Șeful statului a discutat cu vicepremierul rus despre reluarea negocierilor pentru acordarea creditului în mărime de 200 milioane de euro, care a fost declarat anterior neconstituțional de către Curtea Constituțională.

„Am convenit ca în zilele următoare, să se desfășoare prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Guvernelor Republicii Moldova și Federației Ruse”, a anunțat Igor Dodon.

De asemenea, cei doi au convenit că în luna octombrie va fi organizată o nouă ședință a Comisiei Interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică, în cadrul căreia urmează să fie semnate un șir de acorduri bilaterale.

Dodon susține că a convenit cu Dmitri Kozak ca în timpul apropiat, să fie examinată posibilitatea ca Rusia să acorde Moldovei ajutoru umanitar gratuit, sub formă de câteva zeci de mii de tone de motorină pentru susținerea producătorilor agricolia care au fost cel mai mult afectați de seceta îndelungată.

Un alt subiect pus în discuție a fost acordarea autorizațiilor pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. „Organele de resort au primit indicația de a soluționa această problemă în cel mai scurt timp posibil, în condiții reciproc avantajoase”, a anunțat șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram