/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Cavcaliuc reacționează la acuzațiile lui Usatîi că ar fi fost complice la scoaterea Partidului „Patria” din electorală

missing
06 august 2020, ora 10:43

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP) Gheorghe Cavcaliuc reacționează la acuzațiile liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, privind complicitatea lui la scoaterea formațiunii „Patria” din alegerile parlamentare din 2014. Cavcaliuc susține că aceste acuzații nu merită atenția lui.

„Ce ține de învinuirile frecvente ale unora, care vor să se dea drept politicieni și vor măcar cumva să îi iau în seamă, pot să vă spun că nu cred că minciuna, manipularea, învinuirile sterile și isterice merită atenția și comentariile mele”, a declarat Cavcaliuc pentru tv8.md.

Fostul șef-adjunct al IGP susține că nu a semnat asemenea demersuri către CEC. „Tipul minte a nu știu câta oară și duce lipsă cronică de atenție”, a precizat politicianul.

Amintim că acum două zile, liderul „Partidului Nostru”, tot el primarul de Bălți, Renato Usatîi a anunțat că se va adresa la Procuratura Generală (PG) pentru ca pe numele fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc să fie pornit un dosar penal pentru crearea unei grupări criminale. Usatîi îl învinuiește pe Vladimir Plahotniuc de faptul că ar fi „aranjat” scoaterea Partidului „Patria” din cursa electorală din 2014, iar complici, printre alții, ar fi fost și ex-șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP) Gheorghe Cavcaliuc.

Reacția lui Usatîi a venit după ce CEDO a dat câștig de cauză partidul politic moldovenesc, Patria, și 14 candidați care s-au adresat la Curte după ce au fost excluși în 2014 din cursa electorală pentru alegerile naționale pe motivul unor iregularități financiare. Curtea a acordat partidului reclamant 7,500 Euro cu titlu de prejudiciu moral și 8,000 Euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

/VIDEO/ Usatîi va cere Procuraturii ca pe numele lui Plahotniuc să fie pornit un dosar penal, după ce CEDO i-a făcut dreptate

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram