/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Protest organizat de PP Șor: „Aflarea lui Peter Michalko în funcțiea de șef al misiunii diplomatice europene nu mai este posibilă”

06 august 2020, ora 10:20

Deputații și susținătorii partidului Politic Șor au protestat, joi, 6 august, împotriva comentariilor și declarațiilor din partea lui Peter Michalko. Reprezentanții partidului Șor susțin că „Peter Michalko nu mai are dreptul moral și juridic să mai dețină funcția de reprezentant al UE în Republica Moldova” și cer autorităților de la Bruxelles rechemarea acestuia.

Dinu Țurcanu, președinte al raionului Orhei:Nu-i stă deloc bine unui diplomat să se dea cu părerea pe la TV despre felul cum este gestionat dosarul în care este cercetat Ilan Șor. Michalko parcă a sugerat magistraților să îl condamne pe Ilan Șor. Asemenea declarații sunt inadmisibile pentru un ambsador european. Da, UE a ajutat și continuă să ajute R. Moldova, mulțumim. Considerăm declarațiile lui Michalko compromit imaginea institușiilor UE și alimentează neîncrederea cetățenilor noștri în instituțiile europene. Ne face să punem la îndoială calitățile sale de diplomat. Considerăm că aflarea lui Peter Michalko în funcție de șef al misiunii diplomatice europene nu mai este posibilă și cerem autorităților de la Bruxelles să investigheze acest caz și să îl recheme pe acest diplomat.

Partidul Politic „ȘOR”, formațiune politică parlamentară de opoziție din Republica Moldova își exprimă profundul dezacord și condamnă fără echivoc declarațiile făcute de Peter Michalko în studiul unui post privat de televiziune la adresa liderului Ilan Șor, declarații care încalcă flagrant statutul său diplomatic, interzicerea imixtiunii unui stat străin în afacerile interne ale altui stat, normele dreptului internațional, dar și prezumția nevinovăției consfințită în Constituția Republicii Moldova”, a scris deputata PP ȘOR, Marina Tauber.

La finalul acțiunii de protest, formațiunea a transmis Delegației UE o notă de protest în care și-a exprimat profundul dezacord și în care a condamnat declarațiile făcute de Peter Michalko la adresa liderului Ilan Șor. Aceste declarații, potrivit notei de protest, încalcă flagrant statutul diplomatic al lui Peter Michalko, normele dreptului internațional, dar și prezumția nevinovăției consfințită în Constituția Republicii Moldova. Formațiunea politică îl acuză pe Michalko de imixtiune în actul justiției și de partizanat politic.

De asemenea, Partidul „ȘOR” consideră că după declarațiile sale, Peter Michalko nu mai are dreptul moral și juridic să mai dețină funcția de reprezentant al UE în Republica Moldova, cerând autorităților de la Bruxelles rechemarea acestuia, se arată în comunicatul emis de PP Șor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram