Deputații socialiștii spun că întruniri între Partidul Democrat, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Socialiștilor vor mai avea loc în viitor, la solicitarea celor două grupuri de lucru care au fost formate marți, 11 august. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Vlad Batrîncea, în cadrul unei conferințe de presă, la Parlament. 

„Am propus colegilor să venim cu soluții aprobate prin consens. Am propus să nu condiționăm și să avem un dialog cu implicarea ministerelor. Considerăm că Guvernul face față mai multor provocări.

Chiar și în agricultură s-au găsit bani decât anii precedenți. Evident că avem nevoie de mai mulți bani, am propus crearea grupului de lucru (care se va preocupa de soluționarea crizei din agricultură) ca să fie în contact cu Ministerul Finanțelor, ca să știm de câți bani este nevoie de acoperirea acestor proiecte.

Pentru prima rundă ne-am înțeles că vom mai avea întruniri la solicitarea grupurilor de lucru.

Al doilea grup de lucru ține de situația pandemică și sistemul de învățământ. Colegii din opoziție au propus convocarea ședinței Parlamentului, susținem această propunere când vom înțelege că proiectele de legi vor fi votate și vor avea acoperire financiară.

Suntem gata să muncim cu o atitudine responsabilă. Salutăm formatul acestor consultări. Dorim ca aceste inițiative să fie susținute de comun acord”, a declarat deputatul socialist Vlad Batrîncea.

/VIDEO/ Ce s-a decis după ședința PD, PSRM, PAS și Platforma DA. Vor fi formate două grupuri de lucru în frunte cu deputații democrați

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!