Fermierii protestatari, care astăzi și-au scos în stradă tehnica agricolă în semna de nemulțumire cu acțiunile autorităților pentru a salva sectorul de seceta din acest an, au blocat traseul Hâncești-Lăpușna. Acțiunea a venit după ce ministrul Agriculturii, Ion Perju, le-a dat de înțeles că susținerea financiară adoptată de Guvern nu se va majora la 3000 de lei per hectar, așa cum solicită fermierii.

Fermierii parcat câteva tractoare în mijlocul străzii astfel încât circulația să fie blocată.

Șoferii, care se deplasau pe acest traseu au fost nevoiți să facă cale întoarsă. La fața locului sunt oamenii legii, care supraveghează protestul.

Amintim că fermierii din 14 raioane au ieșit astăzi la protest pentru a cere guvernării soluții urgente pentru a face față situației grave în agricultură, provocate de seceta din acest an. Oamenii spun că cei 1000 de lei pe care i-a alocat Guvernul în susținerea agriculturii sunt insuficienți.

Venit să se întâlnească cu protestatarii, ministrul Agriculturii, Ion Perju, nu le-a oferit prea multe speranțe fermierilor, spunându-le că nu este posibilă majorarea până la 3000 de lei per hectar a susținerii finaciare, iar declararea stării de urgență în agricultură nu ar oferi soluții pentru sector.

/VIDEO/ Reacția ministrului Agriculturii la protestul fermierilor: „Oricât de tare am striga, bugetul nu va crește de la asta”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!