/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Președintele Dodon anunță că va negocia cu Moscova obținerea noului vaccin rusesc

missing
13 august 2020, ora 11:20

Președintele Igor Dodon anunță că va negocia cu partea rusă pentru a aduce la Chișinău vaccinul anti-COVID-19 pe care Moscova susține că l-a descoperit. Despre asta șeful statului a discutat la întrevederea pe care a avut-o cu ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova, Oleg Vasnețov.

Igor Dodon declară că va negocia cu autoritățile de la Moscova pentru obținere unor doze din noul vaccinul rusesc.

Am avut o întrevedere de lucru cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. În altă ordine de idei, am discutat despre vaccinul contra coronavirusului, despre crearea căruia Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat recent. Am adresat felicitări partenerilor ruși cu ocazia acestei realizări atât de importante în domeniul științei medicale, în condițiile pandemiei, și am subliniat interesul țării noastre în vederea obținerii acestui vaccin. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers, în timpul apropiat, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Un vaccin care ar veni în campanie electorală

Dacă vaccinul va fi gratis sau se va plăti pentru el depinde de negocierile cu Federația Rusă, a mai spus Igor Dodon, scrie digi24.ro.

Președintele Dodon mizează pe faptul că vaccinul rusesc va putea ajunge în Republica Moldova în toamna acestui an, în condițiile în care la 1 noiembrie sunt prevăzute alegeri prezidențiale, iar la 1 octombrie începe campania electorală.

Până acum, în R. Moldova 28 697 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, iar alte 863 au pierdut lupta cu COVID-19.

Acum două zile, marți, 11 august, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că țara sa a înregistrat primul vaccin anti-COVID, afirmând că printre cei deja imunizați este şi una dintre fiicele sale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie.

Vaccinul rusesc nu se numără printre cele şase semnalate săptămâna trecută de OMS ca fiind cele mai avansate în procesul testelor clinice. Dintre aceste şase, trei sunt dezvoltate de laboratoare chineze, două sunt americane (cele ale companiilor Pfizer şi Moderna) şi cel de-al şaselea este dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram