/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ PAS cere Guvernului amânarea plății ratelor la credite: „Putem să ajutăm oamenii”

13 august 2020, ora 10:27

Un nou apel adresat Guvernului. Deputatul PAS, Dan Perciun, în cadrul unui briefing de presă susținut joi, 13 august, a cerut Guvernului amânarea pentru amânarea plăţii ratelor la credite și a îndemnat cetățenii să trimită scrisori Guvernului. Totodată, Perciun a declarat că Guvernarea a ales să fie de partea băncilor și a companiilor de microfinanțare și nu alături de oameni.

Deputatul solicită Guvernului să se implice cu privire la creditele de microfinanțare și penalitățile cu care se confruntă cetățenii în urma acestora.

Dan Perciun, deputat PAS: „Oamenii sunt în situații dificile și iau credite. Statul în ultima perioadă ignoră această situație. Statul să intervină și să ajută oamenii. Noi am solicitat în martie și am înaintat un proiect la Guvern, iar Guvernul nu a dat niciun aviz. Reacția autorităților este zero. Guvernarea a ales să fie de partea băncilor. 23 la sută din populație au venituri mai mici de 2 mii de lei. Oamenilor nu le ajunge salariul de la lună la lună și iau credite. Acum, cu criza economică, lucrurile o să se agraveze. Oamenii o să trebuiască să vândă tot ce au”.

Astfel, deputatul PAS susține că o soluție în acest caz ar fi adoptarea unei legi care să permită amânarea achitării ratelor la credite până la șase luni sau ca statul să cumpere datoriile de la companiile de microfinanțare și să nu le impună cetățenilor dobânzi mari.

În România, în pandemie s-au anulat plățile acestea, dar la noi asemenea protecție nu există. Apelul meu este către guvernare și colegii din Parlament: să nu abandonăm acești oameni, să ajutăm acești oameni, putem să amânăm plata la credite. Noi avem soluții legale. Trebuie să avem suficientă empatie. Vom insista pe acest subiect. Îndemn oamenii să scrie Guvernului, să se plângă”.

Potrivit lui Perciun, aproximativ 450 de mii de cetățeni au credite la companiile de microfinanțare.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram