/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Președinta interimară a Curții de Apel Chișinău a depus cerere de demisie

14 august 2020, ora 16:34

Lidia Bulgac, președinta interimară a Curții de Apel Chișinău a depus o cerere „de demisie din funcția de judecător și președinte interimar al Curții de Apel Chișinău”. Cererea sa urmează a fi examinată la ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 18 august.

Cererea de demisie a judecătoarei este primul punctul de pe ordinea de zi a ședinței de marți.

Potrivit rise.md, Lidia Bulgac și-a început activitatea în sistemul judecătoresc în anul 1993, la Judecătoria Fălești. Ulterior, printr-un decret din 27 iulie 2000 al președintelui Republicii Moldova, Petru Lucinschi, a fost transferată la Tribunalul Chișinău. În același an a fost numită judecătoare până la atingerea plafonului de vârstă.

În iunie 2003, ca urmare a reformei instanțelor de judecată, a fost reconfirmată în funcția de judecătoare la Curtea de Apel Chișinău (anterior Tribunalul Chișinău), unde activează până în prezent. Între timp, colegului ei Ion Pleșca îi expirase mandatul de președinte al Curții de Apel, iar în august 2019 Consiliul Superior al Magistraturii a ales-o pe Lidia Bulgac să asigure interimatul funcției.

Lidia Bulgac a făcut parte din completul de judecată care, în iunie 2018, a admis apelul Regata Imobiliare SRL de a privatiza terenul aferent fostei cafenele „Guguță” din capitală, respingând, astfel, apelul Consiliului Municipal Chișinău și al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor. Până la Regata Imobiliare, proprietarul „Guguță” a fost Finpar Invest SRL, cea mai veche afacere a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

Totodată, Bulgac figurează printre judecătorii vinovați de condamnarea Republicii Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului: una în 2006 – pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil și protecția proprietății și alta în 2016 – pentru încălcarea dreptului la viață privată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram