Sergiu Sîrbu, despre excluderea deputaților Andronachi și Nichiforciuc din PDM: „Cei doi sunt mai aproape de socialiști”

14 august 2020, ora 14:25

Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova” Sergiu Sîrbu susține că nu a discutat cu foștii lui colegi din Partidul Democrat Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc despre o eventuală aderare a acestora la „Pro Moldova”. Potrivit lui, cei doi sunt mai aproape de socialiști decât de grupul parlamentar condus de Andrian Candu. 

Din câte înțeleg, acești deputați nu au intenția să adere la „Pro Moldova”. Din sursele publice am văzut că ei susțin în continuare acest Guvern. De aceea, este prematur să vorbim despre soarta acestora. Eu cred că ei deja și-au decis soarta și știu cu cine trebuie să meargă și pe cine trebuie să susțină. Îi privește. (…) Eu nu sunt sigur că acești deputați sunt aproape de „Pro Moldova”, mai degrabă ei sunt mai aproape de socialiști și asta se vede prin vot”, a declarat Sîrbu pentru tv8.md.

Parlamentarul spune că în culuarele legislativului demult se discută despre faptul că Andronachi și Nichiforciuc ar fi „mai mult socialiști, decât democrați”. „Dacă vor susține în continuare socialiștii se va vedea foarte simplu prin voturile în Parlament. Dacă vor dori să devină salvatorii națiunii.. nu prea cred, dar cine știe?! Rămâne să vedem”, a menționat Sîrbu.

În opinia deputatului, ultimele plecări din PDM demonstrează că formațiune s-ar transforma într-un fel de filială internă a Partidului Socialiștilor. „Toate acestea demonstrează că PDM-ul sub conducerea lui Pavel Filip a eșuat lamentabil”, este de părere Sîrbu.

Deputatul spune că mai cunoaște foști colegi democrați care sunt nemulțumiți și supărați pe ceea ce se întâmplă în PDM.

Amintim că astăzi Biroul Executiv al Partidului Democrat şi Fracţiunea PDM s-au întrunit într-o şedinţă comună și au decis excludere deputaților Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din formațiune. PDM anunță că a examinat comportamentul celor doi și au constatat că aceștia demult nu mai participă la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile Partidului Democrat.

ULTIMA ORĂ! Deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din PDM

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram