Deputatul grupului parlamentar „Pro Moldova” Sergiu Sîrbu susține că nu a discutat cu foștii lui colegi din Partidul Democrat Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc despre o eventuală aderare a acestora la „Pro Moldova”. Potrivit lui, cei doi sunt mai aproape de socialiști decât de grupul parlamentar condus de Andrian Candu. 

Din câte înțeleg, acești deputați nu au intenția să adere la „Pro Moldova”. Din sursele publice am văzut că ei susțin în continuare acest Guvern. De aceea, este prematur să vorbim despre soarta acestora. Eu cred că ei deja și-au decis soarta și știu cu cine trebuie să meargă și pe cine trebuie să susțină. Îi privește. (…) Eu nu sunt sigur că acești deputați sunt aproape de „Pro Moldova”, mai degrabă ei sunt mai aproape de socialiști și asta se vede prin vot”, a declarat Sîrbu pentru tv8.md.

Parlamentarul spune că în culuarele legislativului demult se discută despre faptul că Andronachi și Nichiforciuc ar fi „mai mult socialiști, decât democrați”. „Dacă vor susține în continuare socialiștii se va vedea foarte simplu prin voturile în Parlament. Dacă vor dori să devină salvatorii națiunii.. nu prea cred, dar cine știe?! Rămâne să vedem”, a menționat Sîrbu.

În opinia deputatului, ultimele plecări din PDM demonstrează că formațiune s-ar transforma într-un fel de filială internă a Partidului Socialiștilor. „Toate acestea demonstrează că PDM-ul sub conducerea lui Pavel Filip a eșuat lamentabil”, este de părere Sîrbu.

Deputatul spune că mai cunoaște foști colegi democrați care sunt nemulțumiți și supărați pe ceea ce se întâmplă în PDM.

Amintim că astăzi Biroul Executiv al Partidului Democrat şi Fracţiunea PDM s-au întrunit într-o şedinţă comună și au decis excludere deputaților Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc din formațiune. PDM anunță că a examinat comportamentul celor doi și au constatat că aceștia demult nu mai participă la şedinţele fracţiunii PDM în Parlament şi nici la acţiunile Partidului Democrat.

ULTIMA ORĂ! Deputații Eugeniu Nichiforciuc și Vladimir Andronachi au fost excluși din PDM

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!