Coronavirusul nu-i sperie pe toți moldovenii. Cei mai curajoși își iau valizele, inima în dinți și pleacă la mare, în Turcia. Chiar dacă numărul călătorilor a scăzut semnificativ în acest an, din cauza pandemiei, zilnic au loc zboruri. Însă, odată ajunși în hoteluri, oamenii sunt impuși să respecte un șir de restricții.

Salutare de pe malul mării Mediterane. Uitați-vă cum sunt amplasate șezlongurile, la o distanță socială admisibilă”.

 Pe timp de pandemie, moldovenii aleg să-și petreacă vacanțele pe malul mării. Nu-i sperie virusul și nu-i deranjează restricțiile impuse de stațiunile hoteliere. Din contra, spune ei, se simt mai în siguranță. Potrivit lor, pe teritoriile stațiunilor sunt marcaje pentru respectarea distanței sociale. Acestea au fost instalate chiar și lift.

„În fiecare ascensor sunt indicate locurile pentru oameni. Și lavoarele, peste unu – social distance 1,5 m”.

Măștile sunt obligatorii în spații închise, iar dezinfectanții au devenit accesoriile fiecărei încăperi. În restaurantele hotelurilor, mesele sunt servite strict de către bucătari. În acest an, s-a renunțat la bufetul suedez, pentru a evita aglomerațiile.

„Peste tot sunt amplasate dozatoarele cu soluția dezinfectantă”.

Contactată de TV8, o agenție de turism ne-a mărturisit că anul acesta ofertele sunt mult mai avantajoase, iar moldovenii sunt curajoși. În fiecare seară, avioanele de pe cursa Chișinău – Antalya sunt practic pline, spune reprezentanta companiei, care dă asigurări că se respectă toate măsurile de protecție.

ELENA SAVA, DIRECTOARE, AGENȚIE DE TURISM: „Ofertele sunt destul de bune, încep de la 200 euro, cu zbor, cu masă, cu asigurare medicală. Sunt și prețuri mai înalte, de 700, 800 și 900, în funcție de hotel. Avioanele sunt pline. De exemplu, pe 14 august a fost plin”.

La începutul săptămânii, responsabilii din sănătate au recomandat moldovenilor să renunțe, în acest an, la vacanțele peste hotare. Și asta pentru că, sunt tot mai multe infectări cu COVID-19 în rândul moldovenilor, reveniți de la mare, din Turcia sau Ucraina. Însă, după ce revin de peste hotare, oamenii sunt obligați să stea 14 zile în autoizolare. Pentru că poliția nu are cum să-i verifice pe toți, responsabilitatea de a respecta carantina este doar a oamenilor de rând.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!