/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Agricultorii din raionul Râșcani au ieșit la protest. „Ne-a ajuns cuțitul la os”

missing
16 august 2020, ora 10:17

Agricultorii din raionul Râșcani au ieșit la protest. Fermierii sunt nemulțumiți că autoritățile nu au întreprins măsuri concrete pentru a soluționa criza agricolă. Aceștia au staționat cu tractoarele pe marginea unui drum. 

„Noi vrem să fim auziți de către conducerea țării referitor la pagubele pe care le-am suferit. Noi dorim să fim auziți. Am dat niște propuneri, atunci când suferim noi ar trebuie să fim solidari. Eu cred că vom fi nevoiți să plecăm spre Chișinău, dacă nu vom fi auziți, aici, la Râșcani”, a spus un fermier.

Potrivit autorului live-ului, niciun reprezentat al Guvernului nu a venit deocamdată să discute cu fermierii, iar la fața locului sunt prezenți mai mulți polițiști, care asigură securitatea.

„Acel ajutor de o mie de lei la hectar nu este suficient. Eu aș spune să dea mai mult, acești bani sunt foarte puțini. Ne-a ajuns cuțitul la os”, a spus un alt agricultor.

Cetățenii sunt așteptați astăzi, 16 august, la Gara de Sud din Capitală să susțină agricultorii afectați de secetă. Un apel în acest sens a fost lansat de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram