/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Cetățenii sunt așteptați la Gara de Sud din Capitală să susțină agricultorii afectați de secetă

16 august 2020, ora 10:07

Cetățenii sunt așteptați astăzi, 16 august, la Gara de Sud din Capitală să susțină agricultorii afectați de secetă. Un apel în acest sens a fost lansat de către deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari. 

„Haideți să îndeplinim cerințele agricultorilor…Lumea vine cu mâncare și apă. Un bărbat a venit cu mașina cu produse alimentare. Este ceva extraordinar” au spus oamenii care au venit să susțină fermierii.

Manifestația a început la ora 10:00. „Fără lozinci și speculații politice, să fim cu toții alături de fermieri la Gara de Sud. Venim cu apă, alimente, cu puținul pe care putem să ni-l permitem, chiar și bani pentru motorină etc. Să-i susținem cu toții, ei ne asigură pâinea cea de toate zilele”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook, acum două zile.

Astăzi este cea de-a șasea zi de protest al fermierilor din raioanele Hâncești, Criuleni, Dubăsari, Șoldănești, Rezina, Drochia, Vulcănești, Căușeni și Ștefan- Vodă.

Vineri, fermierii au blocat cu tehnica agricolă traseul Chișinău-Hâncești, în apropiere de localitatea Dănceni, iar după o întrevedere cu autoritățile au deblocat strada. Acestora li s-a permis să staționeze sub podul de la Telecentru.

Fermierii au patru revendicări: acordarea subvențiilor de 3000 de lei per hectar (în loc de 1000 care a fost aprobată de Guvern), declararea stării excepționale în agricultură, returnarea TVA-ului și reeșalonarea datoriilor.

Guvernul a anunțat că premierul Ion Chicu și agricultorii au găsit consens în urma întâlnirii care a avut loc ieri, însă, fermierii spun că doar la trei dintre revendicări s-a găsit o oarecare soluție, iar principala cerință – subvenționarea cu 3000 de lei per hectar – a rămas nerezolvată.

Fermierii au spus că vor protesta în continuare și că tehnica agricolă va staționa, sub podul de la Telecentru, la Gara de Sud din Capitală, până când promisiunile făcute de Guvern nu vor fi îndeplinite.

Menționăm că și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va organiza astăzi, la ora 11:00, un protest în susținerea agricultorilor, în centrul Capitalei, în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram