Vicepreședintele Alexandru Slusari a părăsit astăzi ședința de lucru cu premierul Ion Chicu. Parlamentarul spune că motivul a fost că „se dorește tergiversarea rezolvării unor problem ale fermierilor disperați și se urmărește menținerea revendicărilor agricultorilor la nivelul promisiunilor”.

Am părăsit acum ședința de lucru de la prim-ministrul Chicu. Nu era problema cea mai mare că am fost permanent atacat cu aberații precum că Platforma DA și eu personal ne aflăm în spatele protestelor fermierilor. Cu greu, dar am depășit și faptul că prim-ministrul a refuzat să cheme la discuția de azi reprezentanții agricultorilor-protestatari. Însă, am simțit clar astăzi că se dorește tergiversarea rezolvării unor problem ale fermierilor disperați și se urmărește menținerea revendicărilor agricultorilor la nivelul promisiunilor”, a menționat Slusari pe o rețea de socializare.

Parlamentarul susține că, în opinia prim-ministrului, proiectul legii privind reeșalonarea datoriilor față de bănci nu are nicio perspectivă, întrucât nu va fi acceptat de FMI.

În manieră de bătaie de joc prim-ministrul mi-a propus să scriem acest document în doi. Proiectul cu achitarea unor impozite ale agricultorilor prin rambursarea TVA în cont la fel trebuie să fie coordonat cu FMI și dl. Pușcuța a remarcat că cel mai probabil avizul va fi unul negativ. Bine, dar oare acest lucru nu a fost cunoscut de guvernare sâmbătă, când și eu și toți fermieri insistam asupra unor decizii de promptitudine maximă? Ideea de a elimina pentru anul curent certificatul privind lipsa restanței la buget în general a fost respinsă”, a adăugat Slusari.

Parlamentarul a menționat că Platforma DA reiterează poziția susținerii revendicărilor producătorilor agricoli și a realizării proxime a acestora.

Amintim că după discuții, prim-ministrul a făcut o sinteză a celor mai importante decizii luate la întâlnirea cu agricultorii. Printre acestea, decizia de a institui un moratoriu la controalele fiscale până pe 31 decembrie 2020.

Ion Chicu s-a întâlnit din nou cu agricultorii. Ce decizii a luat Guvernul pentru a-i sprijini pe fermieri

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!