Adunarea Generală a Judecătorilor ar putea avea loc pe data de 23 octombrie, la ora 10:00, în incinta Palatului Republicii. O hotărâre în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi, 18 august, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Au fost discuții aprinse atunci când membrii la examinarea acestui subiect. 

Președintele CSM Anatol Pahopol a spus că sunt mai multe motive pentru care trebuie convocată adunarea. „În cadrul Colegiului de evaluare și Colegiului de selecție, la unii membrii expiră mandatele. Propun să includem în ordinea de zi și problema alegerii unui membru permanent în locul unui membru supleant, în locul meu…Dacă situația pandemică ne va permite și va avea loc adunarea atunci îmi voi lua rămas bun”.

Nouă membri ai CSM au votat pentru convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, iar trei contra. Ultimii au spus că este nevoie de un aviz al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică în acest sens și au propus ca subiectul să fie lăsat pentru ședința următoare. Drept replică, președintele CSM a declarat că aceasta este doar o tentativă, care trebuie întreprinsă.

La Adunarea Generală a Judecătorilor participă circa 400 de magistrați. Cea preconizată pentru luna martie curent nu a avut loc din cauza situației pandemice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!