Averea mamei președintelui Igor Dodon ar putea fi verificată de Autoritatea Națională de Integritate. O adresare în acest sens a fost înaintată de către deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman. Potrivit parlamentarei, există presupuneri rezonabile că Igor Dodon își folosește mama în calitate de interpus.

Se pare că Dodon și-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar și propria mamă. În loc să o protejeze. Iată așa un fecior grijuliu. Am adresat Procuraturii Generale și ANI o sesizare la acest subiect. Există presupuneri rezonabile că Igor Dodon își folosește mama în calitate de interpus. Pe salariul de simplu profesor nu poți agonisi 103 loturi de teren în câțiva ani și economii de sute de mii de lei, plus să mai menții și o gospodărie”, a menționat Doina Gherman pe o rețea de socializare.

Mai jos vedeți declarația de avere a Galinei Dodon pentru anul 2019 în care sunt indicate bunurile imobile și terenurile agricole.

Ziarul de Gardă scria într-o anchetă publicată la finele anului trecut, că pe terenurile procurate de Galina Dodon sunt amplasate mai multe iazuri. „Mama mea locuiește în Sadova, iar terenurile care sunt înregistrate pe ea sunt în mare parte cote primite de părinții mei după lichidarea întreprinderii agricole colective. Respectiv, e vorba de o moștenire de decenii. O parte din terenuri sunt trecute de pe numele tatălui meu, decedat în 2013, o parte sunt în urma schimbului de terenuri în scop de consolidare, iar câteva au fost procurate. În orice caz, nu este vorba în niciun fel de investiții din banii mei”, a declarat atunci șeful statului la solicitarea Ziarului de Gardă.

Într-un clip video pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook la finele anului trecut, președintele Igor Dodon s-a lăudat cu gospodăria mamei sale din Sadova, amenajată ca la carte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!