/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Averile mamei lui Igor Dodon ar putea fi verificate de ANI. Demersul înaintat de o deputată

missing
20 august 2020, ora 12:42

Averea mamei președintelui Igor Dodon ar putea fi verificată de Autoritatea Națională de Integritate. O adresare în acest sens a fost înaintată de către deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Doina Gherman. Potrivit parlamentarei, există presupuneri rezonabile că Igor Dodon își folosește mama în calitate de interpus.

Se pare că Dodon și-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar și propria mamă. În loc să o protejeze. Iată așa un fecior grijuliu. Am adresat Procuraturii Generale și ANI o sesizare la acest subiect. Există presupuneri rezonabile că Igor Dodon își folosește mama în calitate de interpus. Pe salariul de simplu profesor nu poți agonisi 103 loturi de teren în câțiva ani și economii de sute de mii de lei, plus să mai menții și o gospodărie”, a menționat Doina Gherman pe o rețea de socializare.

Mai jos vedeți declarația de avere a Galinei Dodon pentru anul 2019 în care sunt indicate bunurile imobile și terenurile agricole.

Ziarul de Gardă scria într-o anchetă publicată la finele anului trecut, că pe terenurile procurate de Galina Dodon sunt amplasate mai multe iazuri. „Mama mea locuiește în Sadova, iar terenurile care sunt înregistrate pe ea sunt în mare parte cote primite de părinții mei după lichidarea întreprinderii agricole colective. Respectiv, e vorba de o moștenire de decenii. O parte din terenuri sunt trecute de pe numele tatălui meu, decedat în 2013, o parte sunt în urma schimbului de terenuri în scop de consolidare, iar câteva au fost procurate. În orice caz, nu este vorba în niciun fel de investiții din banii mei”, a declarat atunci șeful statului la solicitarea Ziarului de Gardă.

Într-un clip video pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook la finele anului trecut, președintele Igor Dodon s-a lăudat cu gospodăria mamei sale din Sadova, amenajată ca la carte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram