Declarațiile de avere și interese ale deputatei Partidului Șor Marina Tauber ridică multe semne de întrebare și indică un șir de încălcări. De această părere este deputata PSRM, Marina Radvan, care a spus că a făcut deja o interpelare la Agenția Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG). Solicitată pentru o reacție, deputata Marina Tauber a spus că „nu aș vrea să dau posibilitate socialiștilor să-și facă PR  pe seama Partidului „Șor” și deputaților noștri”.

„Ea se laudă în studiourile glamuroase cu pantofi, haine și genți de brand, care costă cât pensia medie a unei persoane pentru 5 ani. În schimb, veniturile declarate oficial pentru anii precedenți sunt mai mult decât modeste. De fapt, declarațiile de avere și interese ale Marinei Tauber ridică multe semne de întrebare, dar sunt evidente și multe încălcări”, a scris deputata pe pagina sa de socializare.

Potrivit lui Rădvan, Tauber este obligată prin lege să-și declare veniturile și averea începând cu anul 2015, când era în funcția de director în cadrul Școlii Sportive Specializate de Tenis. Ulterior, aceasta a exercitat funcția de primar în cadrul Primăriei comunei Jora de Mijloc, iar din martie 2019 se află în funcția de deputat. Concomitent, Tauber deține funcția de consilier în cadrul Consiliului municipal Orhei din 2 noiembrie 2019. Deși a depus declarația de avere și interese personale la validarea mandatului, potrivit informațiilor accesibile publicului, Marina Tauber nu a depus declarația anuală de avere și interese personale, în legătură cu exercitarea funcției de consilier municipal.

Autorul sesizării la ANI mai constată că deși Tauber a declarat pentru 2016 că deține în temeiul unui contract translativ de posesie și folosință un apartament cu suprafață de 97,7 m2, începând cu anul 2015, informația respectivă lipsește din declarația pentru 2015.

Deputata mai informează ANI și procurorii că, potrivit declarațiilor pentru anii 2015-2019, Tauber are o datorie față de Victoriabank în valoare de 150.554,71 de lei, scadentă în anul 2019, cu o rată a dobânzii de 18% anual, iar Tauber urma să compenseze anual suma de 41,208 lei doar sub formă de dobândă, dar și să plătească creditul.

Solicitată pentru o reacție, deputata Marina Tauber a spus că nu este de nivelul ei și al Partidului „Șor” să comenteze declarațiile Marinei Radvan.

„Nici nu este serios de considerat ceea ce este spus de acest personaj. Este un set de cuvinte și litere. Probabil doamna Radvan nici nu a înțeles esența celor scrise. Nu aș vrea să dau posibilitate socialiștilor să-și facă PR pe seama Partidului „Șor” și deputaților noștri”.

Menționăm că, nu este pentru prima oară când deputații socialiști au solictat ANI să verifice averea colegilor din Parlament. Anterior, aceștia au solicitat să fie verificată averea membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate.

/DOC/ Un deputat socialist a cerut verificarea averii Maiei Sandu. Reacția PAS

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!