Reprezentanții Ministerului Apărării din Belarus au publicat cu puțin timp în urmă un mesaj, prin care atenționează că vor sta la apărarea monumentelor de semnificație istorică și națională din Minsk, dacă participații la protest vor încălca ordinea publică în apropierea lor. Aceștia spun că armata și poliția va sta la apărarea lor

„Nu putem să privim indiferenți cum, sub drapelele sub care fasciștii au organizat ucideri în masă ale belorișilor, rușilor, evreilor și reprezentanților altor naționalități, astăzi sunt organizate manifestații în aceste locuri sfinte. Noi nu vom admite acest lucru, de aceea, începând cu ziua de astăzi noi le vom apăra. Atenționăm că în cazul în care va fi încălcată ordinea publică în aceste locuri, veți avea de furcă deja cu poliția și armata”, este mesajul publicat de reprezentanții Ministerului Apărării din Belarus.

Între timp, în Piața Independenței din Minsk s-au adunat mii de oameni. Se așteaptă ca protestul de astăzi să fie unul masiv.

LIVE text, foto, video, AICI.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!