/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO. FOTO/ Protesul din Minsk s-a încheiat. Manifestația a fost pașnică

23 august 2020, ora 19:50

ORA 20.45 Protestul din Minsk s-a încheiat. Acesta a fost unul pașnic. După cum scrie presa neafiliată din Belorusia, incidente majore nu au fost.

ORA 20.15 Autoritățile au cerut sistarea temporară a serviciilor de internet, din motive „de securitate națională”.

ORA 19.45 Centrul orașului Minsk începe să fie blocat de mascați. Așa arată strada Lenin:

Foto: Nexta

ORA 19.00: Un elicopter a aterizat la reședința lui Lukashenko de la Minsk. Ulterior s-a aflat că în elicopter era chiar Lukashenko – https://bit.ly/32xheLF

ORA 18.45: Manifestații de la Minsk au ajuns la reședința lui alexand Lukashenko. Aici au fost mobilizați sute de polițiști mascați. Aceștia au format un cordon viu pentru a-l apăra pe președinte – https://bit.ly/3j7RYSy

Foto: Наша Нiва

ORA 17.20: Manifestanții au ajuns la complexul „Minsk – Orașul Erou”. Acesta este înconjurat de un cordon viu de mascați, un gard și sârmă ghipată – https://bit.ly/2QeyaAC

ORA 16.10: Protestatarii din Minsk se îndreaptă în marș din Piața Independenței spre Hotelul „Planeta”. Manifestații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor protestelor din ultimele două săptămâni.

ORA 15.06: Mii de protestatari sunt la această oră în centrul orașului Minsk. Presa neafiliată din Belarus scrie că ar fi circa o sută de mii de oameni la această oră la manifestație.

ORA 15.00: Proteste au loc în mai multe orașe din Belarus precum: Moghiliov, Zabinka, Zhlobin, Gomel ș.a.

Foto din orașul Zabinka; sursa: Nexta

 

ORA 14.50 Galerie foto, cum s-au adunat locuitorii din Minsk la protestul masiv din Piața Independenței – https://bit.ly/3j7UqJ2

ORA 14.15: Reprezentanții Ministerului Apărării din Belarus au publicat un mesaj, prin care atenționează că vor sta la apărarea monumentelor de semnificație istorică și națională din Minsk: „(…) Atenționăm că în cazul în care va fi încălcată ordinea publică în aceste locuri, veți avea de furcă deja cu poliția și armata”, detalii AICI.

ORA 13.27: Zeci de angajați ai fabricii de tractoare din Minsk se îndreaptă spre Piața Independenței la protestul planificat pentru astăzi, la ora 14.00.

ORA 13.20: Câteva stații de metro din Minsk sunt închise (stația Piața Lenin și Okteabriskaya/Kupalovskaya), iar la intrările din oraș s-au creat ambuteiaje, pentru că poliția verifică minuțios practic fiecare mașină care vrea să intre în capitală, transmime Nexta TV.

ORA 13.00: În Minsk sunt mobilizate zeci de vehicule militare, cu puțin timp înainte de începerea protestului de azi.  

ORA 12.45: Locuitorii capitalei Belorusiei, Minsk, se adună în centrul orașului la protestul anti-Lukașenko, planificat pentru ziua de azi, la ora 14.00 (ora or. Minsk). Oamenii se îndreaptă în grupuri spre Piața Independenței, deși în aceste clipe în Minsk plouă. Aceasta este a 15-a zi de proteste în Republica Belarus, după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram