ORA 20.45 Protestul din Minsk s-a încheiat. Acesta a fost unul pașnic. După cum scrie presa neafiliată din Belorusia, incidente majore nu au fost.

ORA 20.15 Autoritățile au cerut sistarea temporară a serviciilor de internet, din motive „de securitate națională”.

ORA 19.45 Centrul orașului Minsk începe să fie blocat de mascați. Așa arată strada Lenin:

Foto: Nexta

ORA 19.00: Un elicopter a aterizat la reședința lui Lukashenko de la Minsk. Ulterior s-a aflat că în elicopter era chiar Lukashenko – https://bit.ly/32xheLF

ORA 18.45: Manifestații de la Minsk au ajuns la reședința lui alexand Lukashenko. Aici au fost mobilizați sute de polițiști mascați. Aceștia au format un cordon viu pentru a-l apăra pe președinte – https://bit.ly/3j7RYSy

Foto: Наша Нiва

ORA 17.20: Manifestanții au ajuns la complexul „Minsk – Orașul Erou”. Acesta este înconjurat de un cordon viu de mascați, un gard și sârmă ghipată – https://bit.ly/2QeyaAC

ORA 16.10: Protestatarii din Minsk se îndreaptă în marș din Piața Independenței spre Hotelul „Planeta”. Manifestații au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor protestelor din ultimele două săptămâni.

ORA 15.06: Mii de protestatari sunt la această oră în centrul orașului Minsk. Presa neafiliată din Belarus scrie că ar fi circa o sută de mii de oameni la această oră la manifestație.

ORA 15.00: Proteste au loc în mai multe orașe din Belarus precum: Moghiliov, Zabinka, Zhlobin, Gomel ș.a.

Foto din orașul Zabinka; sursa: Nexta

 

ORA 14.50 Galerie foto, cum s-au adunat locuitorii din Minsk la protestul masiv din Piața Independenței – https://bit.ly/3j7UqJ2

ORA 14.15: Reprezentanții Ministerului Apărării din Belarus au publicat un mesaj, prin care atenționează că vor sta la apărarea monumentelor de semnificație istorică și națională din Minsk: „(…) Atenționăm că în cazul în care va fi încălcată ordinea publică în aceste locuri, veți avea de furcă deja cu poliția și armata”, detalii AICI.

ORA 13.27: Zeci de angajați ai fabricii de tractoare din Minsk se îndreaptă spre Piața Independenței la protestul planificat pentru astăzi, la ora 14.00.

ORA 13.20: Câteva stații de metro din Minsk sunt închise (stația Piața Lenin și Okteabriskaya/Kupalovskaya), iar la intrările din oraș s-au creat ambuteiaje, pentru că poliția verifică minuțios practic fiecare mașină care vrea să intre în capitală, transmime Nexta TV.

ORA 13.00: În Minsk sunt mobilizate zeci de vehicule militare, cu puțin timp înainte de începerea protestului de azi.  

ORA 12.45: Locuitorii capitalei Belorusiei, Minsk, se adună în centrul orașului la protestul anti-Lukașenko, planificat pentru ziua de azi, la ora 14.00 (ora or. Minsk). Oamenii se îndreaptă în grupuri spre Piața Independenței, deși în aceste clipe în Minsk plouă. Aceasta este a 15-a zi de proteste în Republica Belarus, după anunțarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!