/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO LIVE/ Președintele Igor Dodon își prezintă raportul de activitate pentru cei 3,5 ani de mandat

missing
26 august 2020, ora 10:00

Președintele Igor Dodon își prezintă raportul de activitate pentru 3,5 ani de mandat. Acesta și-a început prezentarea cu realizările sale la capitolul menținerii statalității și neutralității țării, promovarea istoriei Moldovei, a limbii „moldovenești” și a valorilor creștine, în special, a familiei tradiționale. Șeful statului s-a lăudat cu manuale și cărți pe care le-a editat, cu filmele despre istoria Moldovei pe care le-a filmat, cu faptul că este ctitor la sute de mănăstiri din Moldova și că nu a admis deschiderea unui oficiu al NATO în Republica Moldova…

În al doilea capitol din raportul său, Igor Dodon vorbește despre inițiativele sale legislative de majorări de pensii, salarii, indemnizații și alte ajutoare, care au fost aprobate de parlamentari, inclusiv despre dublarea salariilor medicilor, lucru pe care, de asemenea, și-l atribuie, numindu-l un lucru revoluționar care nu s-a mai întâmplat în Moldova.

Președintele a vorbit și despre suportul pentru agricultură, care a fost și va fi oferit de stat, tot la inițiativa sa.

La capitolul justiție, Igor Dodon zice principalul său scop a fost să o scoată în capăt cu dosarele privind frauda bancară și zice că, datorită lui, există deja progrese în această privință. „Eu cred că noi am avansat foarte mult în ultimul timp pe această dimensiune”, a spus șeful statului.

Drept succese ale guvernării sale Igor Dodon spune că sunt și cele opt întâlniri pe care le-a avut cu Vadim Krasnoselski, lider al autoproclamatei republici din regiunea transnistreană, pe care recent șeful statului l-a numit „președinte al Transnistriei”. Președintele spune că datorită lui s-au rezolvat problemele cu pământurile de la așa-zisa frontieră, problema legată de accesul transportului înmatriculat în regiunea transnistreană pe întreg teritoriul Republicii Moldova ș.a.

Faptul că a scos Președinția din paragină, de asemenea, consideră că este un succes al său personal.

Vezi și:

Fără ghiozdane de la Dodon, anul acesta. De ce președintele nu va face donații elevilor în ajunul noului an școlar

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram