Zile numărate au rămas până la începerea noului an școlar, iar pe lângă emoțiile provocate de pandemie, în fața părinților se află și dotarea copiilor cu toate cele necesare pentru școală. Un alt târg specializat a fost inagurat în parcarea unui centru comercial din capitală. Deși prețurile au fost date în jos în acest an, cumpărătorii oricum nu se înghesuiau în jurul tarabelor.

Cu cele două fiice de mână, femeia din imagini a venit la târg în căutarea rechizitelor și a vestimentației pentru școală.

Ne pregătim pentru școală, una este clasa întâii, a doua a patra. Trebuie să le cumpărăm rechizite, de toate pantofiori”

Pe lângă pantofi, mama celor două eleve le căuta și ghiozdane. Însă, voia să cumpere din cele ortopedice și uniforme.

Dacă e ortopedic ține spatele drept, de asta și optăm pentru ghizdan ortopedic”.

În condițiile în care nu este clar cât timp vor frecventa copiii școala, părinții procură mai puține rechizite.

„Sigur că ținem cont, cumpărăm așa pentru început câte ceva, pe parcurs vedem”.

„Nu, suntem mai rezervați, pentru că pe parcurs o sa vedem cum decurg toate lucrurile.MUSCA Mai sunt lucruri care ne trebuiesc dar ne mai reținem un pic”.

„Lista este un pic mai restrânsă, pentru că încă nu este un rezultat clar dacă se deschide sau nu”.

Între timp, comercianții spun că prețurile în acest an sunt mai mici, însă puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut simțitor.

„Prețurile le dăm în jos anul asta e mai greu la toți oamenii și nouă tot cu vânzarea. În trecut au fost oleacă mai mari, și mai bine cumpăra lumea, de 600, 700 acum cumpără de 380”.

„Prețurile nu s-au schimbat absolut deloc, prețurile de la magazin le păstrăm neschimbate”.

În timp ce părinții își fac griji pentru noul an de studii, copiii ard de nerăbdare să-și vadă mai repede colegii. Au învățat deja și regulile anticovid.

„Să dezinfectez mâinile, să stau mai departe de toți și să port masca”.

„Trebuie să purtăm mască, să nu dăm sticla noastră de apă la nimeni, dar nici noi să nu cerem. MUSCA Cel mai mult îmi este dor de profesoară și de colegi”.

„Da cu mască, dar la lecție mi-o scot. De ce își este dor cel mai mult? De profesoară”.

Organizatorii spun că în acest an și numărul agenților economici, care participă la târg este mai mic, din cauza că unii au dat faliment. Pentru siguranța fiecăruia, pe teritoriu au fost impuse reguli stricte.

ALINA COVAȘ, ORGANIZATOAREA TÂRGULUI ȘCOLAR: „Avem trei puncte de precauție, cu apă potabilă și dezinfectanți, și punctele de triaj unde se verifică temperatura. Fiecare companie dispune de dezinfectant și măști”.

Târgul școlar, inaugurat de data aceasta în parcarea unui centru comercial din capitală, va fi deschis 5 zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!