Cer revizuirea orarului de lucru al grădinițelor. Pe portalul petitieonline.com a fost inițiată o petiție prin care semnatarii cer autorităților să adapteze graficul gradinițelor cu cel al părinților, astfel încât copiii să se poată afla în instituțiile preșcolare de la 08.00 până la 18.00.

„Prin aceasta petitie rugam revizuirea regimului de lucru al gradinitelor de stat cel putin intre orele 8.00 – 18.00. Majoritatea parintilor lucreaza de la ora 8.00 pina la ora 17.00. Angajatorii nu vor permite parintilor sa plece mai devreme sa isi ia copiii. Nu toti au rude disponibile sa ia copilasii mai devreme”, se spune în petiție.

Petiția a fost lansată acum câteva zile și a adunat peste o mie de semnături.

Doresc ca gradinita să funcționeze în regim normal, de la 07.00 până la 19.00. Toți lucrăm”.

Nu pot veni de la serviciu la 15.30 să iau copilul, apoi să-l las singur în casă”.

Semnez pentru că sunt bugetar și am doi copilași de dus și luat de la grădiniță în afara orelor de muncă”, își motivează părinții semnătura.

Amintim că pe data de 21 august Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia de a redeschide grădinițele și școlile de la 1 septembrie. Totodată, Comisia a stabilit orarul de aflare a copiilor în grădinițe de la 08.30 până la 15.30, cu respectarea măsurilor de protecție. Acest lucru a nemulțumit un număr mare de părinți.

Școlile și grădinițele vor fi redeschise din 1 septembrie. Anunțul premierului Chicu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!