/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ „Este o vizită privată”. Detalii noi despre vizita șefului statului pe Muntele Athos

missing
28 august 2020, ora 13:10

Șeful statului a anunțat că a plecat, din noul pe Muntele Athos, fără a oferi detalii despre vizită și de cine va fi însoțit. TV8 a încercat să afle cât a costat vizita și de cine este însoțit Igor Dodon, însă serviciul de presă a președinției a comunicat că este o vizită privată și nu cunoaște detalii.

„Este o vizită privată. Fiecare merge din contul său, ca și în toți anii precedenți. În afară de Președinte, nimeni de la Președinție nu merge în această vizită. Alte detalii nu cunosc”, a declarat Carmena Sterpu pentru tv8.

Potrivit deputatului Iurie Reniță, șeful statului este însoțit de următoarele persoane:
1. Alexandru DODON;
2. Sergiu CATANĂ;
3. Oleg TETEREA;
4. Petru MERINEANU;
5. Vlad BĂTRÂNCEA;
6. Dan DODON;
7. Valerii KAPSAMUN;
8. Serghei GAICIUC;
9. Oleg PAKHOLKOV (cetățean rus);
10-11. Lilian FILIPOV și Sergiu JUNCU (paza).

Lista a fost publicată pe 27 august, atunci tv8 a solicitat un comentariu de la președinție. „Nu comentăm frustrările și speculațiile unor politicieni, numiți și „conserve oligarhice”, ne-a spus Sterpu.

Anterior, șeful statului a mers pe muntele Athos însoți de feciori și de colegi din PSRM. De exemplu, în 2018, potrivit unei postări de pe Facebook, Igor Dodon a mers împreună cu fratele său Alexandru Dodon, cei doi feciori, deputații Grigore Novac și Petru Corduneanu.

Aceasta este a cincia vizită a lui Igor Dodon pe Muntele Athos. Ultima a avut loc în 2019. „În acest week-end, la fel ca și anul trecut în această perioadă, am decis să vizitez munte Athos și să primesc sfânta împărtășanie. Cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarh Kirill, m-am împărtășit la Mănăstirea rusească, Sfântul Pantelimon”, a scris Dodon atunci pe pagina sa de Facebook.

Dodon, din nou, pe Muntele Athos: „Avem nevoie mai mult ca oricând de binecuvântarea călugărilor”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram