Șeful statului a anunțat că a plecat, din noul pe Muntele Athos, fără a oferi detalii despre vizită și de cine va fi însoțit. TV8 a încercat să afle cât a costat vizita și de cine este însoțit Igor Dodon, însă serviciul de presă a președinției a comunicat că este o vizită privată și nu cunoaște detalii.

„Este o vizită privată. Fiecare merge din contul său, ca și în toți anii precedenți. În afară de Președinte, nimeni de la Președinție nu merge în această vizită. Alte detalii nu cunosc”, a declarat Carmena Sterpu pentru tv8.

Potrivit deputatului Iurie Reniță, șeful statului este însoțit de următoarele persoane:
1. Alexandru DODON;
2. Sergiu CATANĂ;
3. Oleg TETEREA;
4. Petru MERINEANU;
5. Vlad BĂTRÂNCEA;
6. Dan DODON;
7. Valerii KAPSAMUN;
8. Serghei GAICIUC;
9. Oleg PAKHOLKOV (cetățean rus);
10-11. Lilian FILIPOV și Sergiu JUNCU (paza).

Lista a fost publicată pe 27 august, atunci tv8 a solicitat un comentariu de la președinție. „Nu comentăm frustrările și speculațiile unor politicieni, numiți și „conserve oligarhice”, ne-a spus Sterpu.

Anterior, șeful statului a mers pe muntele Athos însoți de feciori și de colegi din PSRM. De exemplu, în 2018, potrivit unei postări de pe Facebook, Igor Dodon a mers împreună cu fratele său Alexandru Dodon, cei doi feciori, deputații Grigore Novac și Petru Corduneanu.

Aceasta este a cincia vizită a lui Igor Dodon pe Muntele Athos. Ultima a avut loc în 2019. „În acest week-end, la fel ca și anul trecut în această perioadă, am decis să vizitez munte Athos și să primesc sfânta împărtășanie. Cu binecuvântarea Sanctității Sale Patriarh Kirill, m-am împărtășit la Mănăstirea rusească, Sfântul Pantelimon”, a scris Dodon atunci pe pagina sa de Facebook.

Dodon, din nou, pe Muntele Athos: „Avem nevoie mai mult ca oricând de binecuvântarea călugărilor”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!