Primarul municipiului Chișinău a venit cu o reacție după perchezițiile de azi ale CNA și Procuraturii la Combinatul Serviciilor Funerare. În opinia lui Ion Ceban, fiecare trebuie să răspundă legal pentru acțiunile sale.

„Am declarat de la bun început că voi fi primarul, care luptă cu corupția și, chiar, am îndemnat să fiu informat personal dacă cineva cere sau dă mită unui funcționar/angajat al primăriei. Mă refer la ultimele percheziții efectuate de către colaboratorii CNA la cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău. Funcţionarii sunt bănuiţi că ar fi obţinut profituri ilegale din vânzarea locurilor de înhumare pentru decedaţi, dar şi pentru rezervarea acestora. Fiecare trebuie să răspundă legal pentru acțiunile sale”, a menționat primarul capitalei.

Anterior, Primăria Chișinău și conducerea CNA au semnat un Acord de colaborare cu privire la combaterea corupției.

Amintim că Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfășurat azi percheziţii pe 22 de adrese din capitală. Acțiunile au avut loc în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”.

Funcționarii ar fi obținut profituri ilegale din vânzarea sau rezervarea locurilor de veci.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!