Consilierul municipal Chisinau al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, a depus un denunt la Procuratura Generală, solicitand tragerea la raspundere a prim-ministrului Ion Chicu pentru încălcarea  legislației. 

Potrivit lui Verbițchi, Ion Chicu și-a căsătorit fiul contrar propriilor dispoziții prin care nunțile sunt interzise. De asemenea, consilierul Platformei DA cere ca societatea sa fie informată prin pârghiile disponibile despre abaterea constatată, măsurile întreprinse și rezultatele examinării abaterii.

Consilierul s-a adresat Procuraturii Generale în contextul în care pe 28 august, la o vinărie privată, a avut loc nunta fiului premierului Ion Chicu.

Din imaginile video publicate de instituțiile media, se observă că invitații și instituția unde a fost organizat evenimentul, nu au respectat în nici un mod multe din restricțiile stabilite Hotărîrea nr.11 din 15.05.2020 a Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și alte hotărîri ale Comisiei respective, în special purtarea măștii în spații aglomerate, respectarea distanței sociale/fizice de cel puțin un metru de alte personae și altele”, susține Verbițchi.

La fel, din informațiile media publicate, edificiul și întreaga prorietate a vinăriei au fost păzite de Serviciul de Protecție și Pază de stat și alte agenții private, impunând restricții libere de circulație tuturor persoanelor, cu excepția invitaților la evenimentul respectiv. „În acest sens este de menționat, că obiectivul respectiv nu se regăsește în lista edificiilor a căror protecție este asigurată de SPPS și careva decret prezidețial în acest sens nu a fost emis potrivit legislației pre-citate”, spune Verbițchi.

Amintim că aseră, într-o emisiune TV, premierul Chicu a declarat că aceasta nu a fost nuntă, ci o masă de sărbătoare și că toate normele de protecție au fost respectate, întrucât numărul de invitați a fost mic.

„Nu a fost nuntă, a fost o masă de sărbătoare”. Cum comentează premierul Chicu căsătoria fiului său

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!