/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Reacția ministrului de Externe la acuzațiile lui Reniță că ambasadorii ar fi numiți pe criterii de partid

02 septembrie 2020, ora 18:17

După ce deputatul Iurie Reniță a declarat că Andrei Popov, Andrei Galbur și Eugen Revenco au fost numiți în funcție de ambasadori pe criterii de partid, ministrul de Externe a venit cu o reacție în care dezminte afirmațiile.

„Reiterez că declarațiile și insinuările de natură să prejudicieze autoritatea și credibilitatea instituțiilor serviciului diplomatic, precum și orice tentativă de a influența procesele interne din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene sunt regretabile și contraproductive. În contextul nominalizării noilor ambasadori, menționez că numirile în cadrul serviciului diplomatic sunt realizate în strictă conformitate cu prevederile legale și au la bază principiul meritocrației și a profesionalismului”, a declarat Oleg Țulea, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Precizăm că astăzi, 2 septembrie, într-o conferință de presă, deputatul Iurie Reniță a spus că candidaturile lui Andrei Popov, Andrei Galbur și Eugen Revenco la funcțiile de ambasadori ar fi fost avizate în mod ilegal astăzi de Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană. Asta deoarece, spune Reniță, votul a fost online, iar nicio lege nu prevede acest lucru. Mai mult, potrivit lui, cei trei ar fi fost numiți și susținuți pe criterii de partid.

Citiți și Numirea ambasadorilor Popov, Galbur și Revenco, ilegală? Reniță va contesta decizia Comisiei politică externă de a le aviza candidaturile

Comisia politică externă și integrare europenă a avizat în ședința de astăzi, 2 septembrie, trei candidaturi agreate în calitate de Ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba de Eugen Revenco, Andrei Galbur și Andrei Popov.

Eugen Revenco va fi Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, Andrei Galbur, care e fost ministru de Externe– Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Suediei și Andrei Popov – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Austria, funcție pe care a mai deținut-o în 2013.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram