/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu prezintă detalii noi din „operațiunea Bahamas”: „Vom trimite interpelări oficiale către ANI și PG”

missing
03 septembrie 2020, ora 10:23

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță și deputatul neafiliat, Octavian Țîcu susțin că vor adresa o interpelare oficială către Procuratura Generală (PG) și Agenția Națională pentru Integritate (ANI) privind dosarul inițiat pentru spălare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” ce aparține socialistului Corneliu Furculiță. 

Deputații Iurie Reniță și Octavian Țîcu au prezentat, joi 3 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă documente și probe noi din dosarul „Bahamas”. Potrivit lui Reniță și Țîcu, deputații PSRM Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Vladimir Odnostalco ar fi contractat de la compania „Exclusiv Media” sume care variază între 500 000 de lei și 1 milion de lei, fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale . Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea Partidului Socialiștilor (PSRM), dar și campania lui Igor Dodon.

Iurie Reniță, deputat blocul ACUM:Recent ANI a respins demersurile lui Veronica Roșca vizavi de declarațiile de avere a lui Corneliu Furculiță. Asta a generat semne de întrebare. Care este menirea ANI și PG? Din păcate, nu avem motive să avem încredere în ANI și PG după ce la conducerea acestei instituții a venit Alexandr Stoianoglo. Noi vom prezenta probele și instituțiile de rigoare să le examineze. S-a comis o eroare la adoptarea legilor cu privire la ANI și PG pentru că li s-a dat o independență. Cred că ar fi cazul să avem un consiliu care va evalua activitatea acestor instituții. E mult prea evident că ANI și PG sunt instituții controlate politic”.

Potrivit celor doi deputați, Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Petru Burduja trebuie trași la răspundere pentru fals în declarațiile de avere.

Octavian Țîcu, deputat neafiliat:Vadim Odnostalco, Corneliu Furculiță și Vasile Bolea au contractat împrumuturi fără dobândă. Iată un contract semnat între „Exclusiv Media”, administrată de Petru Burduja și bunul meu prieten, Vasile Bolea, un contract de împrumut pentru suma de 500 de mii de lei, fără dobândă. În declarația de avere Bolea a uitat să înscrie că a contractat acest împrumut, declarând doar un credit de 11 mii de lei. Vladimir Odnostalco ar fi contractat un împrumut de 450 de mii de lei de la compania menționată, iar liderul fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță ar fi împrumutat de la compania respectivă 500 de mii de lei”.

Deputatul Iurie Reniță susține că ANI și PG încearcă să mușamalizeze infracțiunea comisă de exponenți ai PSRM și susține că va adresa repetat o interpelare oficială către Procuratura Generală (PG) și Agenția Națională pentru Integritate (ANI).

Iurie Reniță, deputat blocul ACUM: „Vom trimite interpelări oficiale către ANI și PG vizavi de documentele și probele pe care le-am prezentat. Nu este clar de ce procurorul general, Alexandr Stoianoglo a divizat cazul spălării de bani a PSRM în două dosare – dosarul „Culioc” și dosarul „Bahamas”.”

Anterior, Iurie Reniță a prezentat mai multe documente care confirmă că cei patru deputați PSRM au primit împrumuturi din banii veniți din Bahamas, fără a le indica în declarațiile de venit depuse la Autoritatea Națională pentru Integritate.

Reniță face o interpelare repetată la Procuratură! Vrea să știe la ce etapă e „dosarul Bahamas” și dacă au fost audiați 4 deputați PSRM

/DOC/ Iurie Reniță prezintă acte noi din „operațiunea Bahamas” prin care ar fi fost finanțată campania prezidențială a lui Dodon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram