Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 5 septembrie, la Comitetul Central al formațiunii.

Contactată de TV8, ex-deputata PCRM, Elena Bodnarenco ne-a comunicat că: „Legislația din 4 martie 2016 nu a fost modificată și noi considerăm că alegerile prezidențiale cum au fost ilegale așa au și rămas. Toți cei care participă la alegerile prezidențială în calitate de candidați la funcția de președinte a țării – participă la încălcarea Constituției R. Moldova. PCRM nu înaintează un candidat la funcția de președinte, dar o să participe în campania electorală cu opțiunea „contra tuturor.

Joi, 3 septembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat înregistrarea a șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea candidatului la prezidențiale care au depus actele la Comisia Electorală Centrală.

Cei șapte candidați ai căror grupuri de inițiativă au fost înregistrate sunt:

Tudor Deliu – Partidul Liberal Democrat din Moldova;

Renato Usatîi – Partidul Politic „Partidul Nostru”:

Andrei Năstase – Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”;

Maia Sandu – Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”;

Andrian Candu – Partidul Politic „PRO MOLDOVA”;

Octavian Țîcu – Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”;

Dorin Chirtoacă – Blocul electoral UNIREA.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!