/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

„Generează inechitate”. Medicul Adrian Belîi, despre anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali

missing
07 septembrie 2020, ora 22:14

Adrian Belîi, șeful Secției de terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, susține că anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali care se infectează de coronavirus creează inechitate în rândul angajaților din sistemul de sănătate. Potrivit lui, este incorect că celor care au rezistat timp de șase luni fără să se infecteze nu li se vor acorda acești bani. 

Potrivit lui, una dintre cauzele infectării în rândul lucrătorilor medicali este oboseala.

Decizia generează o senzație de inechitate deoarece personalul medical care s-a îmbolnăvit până acum a fost remunerat. Cei care au rezistat și nu s-au infectat și se vor infecta preponderent nu pentru că nu cunosc cum să se protejeze sau nu au cu ce se proteja, dar pe un fundal de oboseală. Eroarea sporește și atunci pot să facă o greșeală elementară în protecție și să se infecteze”, a declarat Adrian Belîi la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

În opinia lui, dacă s-a luat această decizie trebuia să fie menținută pe durata epidemiei pentru a nu crea inechitate.

Amintim că săptămâna trecută Guvernul a abrogat articolul VI din Proiectul care prevede acordarea indemnizațiilor de 16 mii de lei pentru lucrătorii din sistemul medical. Astfel, lucrătorii medicali care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei, promise anterior de autorități.

Peste patru mii de lucrători medicali s-au infectat în Republica Moldova de la începutul pandemiei. Dintre aceștia, peste o mie sunt medici, iar aproape două mii – asistenți medicali.

Șeful ANSP, despre anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali: „Eu din start am fost împotrivă”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram