Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, spune că a fost de la început împotriva inițiativei de a acorda câte 16 mii de lei pentru cadrele medicale, care s-au contaminat cu virusul COVID-19. În opinia lui, această decizie a „relaxat” lucrătorii medicali, ceea ce ar fi dus la o contaminarea cu coronavirus.

Eu din start am fost împotriva acestui lucru. Noi nu am promovat protecția, noi m promovat 16 mii pentru riscul la locul de muncă și unele persoane au dat un respiro la momentul nepotrivit și s-au infectat. Eu n-am să comentez deciziile Guvernului, dar eu personal am fost împotriva acestui mecanism. Noi putem să ne gândim la oricare alte pârghii, numai nu la asta”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că săptămâna trecută Guvernul a abrogat articolul VI din Proiectul care prevede acordarea indemnizațiilor de 16 mii de lei pentru lucrătorii din sistemul medical. Astfel, lucrătorii medicali care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei, promise anterior de autorități.

Peste patru mii de lucrători medicali s-au infectat în Republica Moldova de la începutul pandemiei. Dintre aceștia, peste o mie sunt medici, iar aproape două mii – asistenți medicali.

/DOC/ Aprobat de Guvern. Angajații din sistemul medical nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!