/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Șeful ANSP, despre anularea indemnizației de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali: „Eu din start am fost împotrivă”

missing
07 septembrie 2020, ora 20:11

Șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, spune că a fost de la început împotriva inițiativei de a acorda câte 16 mii de lei pentru cadrele medicale, care s-au contaminat cu virusul COVID-19. În opinia lui, această decizie a „relaxat” lucrătorii medicali, ceea ce ar fi dus la o contaminarea cu coronavirus.

Eu din start am fost împotriva acestui lucru. Noi nu am promovat protecția, noi m promovat 16 mii pentru riscul la locul de muncă și unele persoane au dat un respiro la momentul nepotrivit și s-au infectat. Eu n-am să comentez deciziile Guvernului, dar eu personal am fost împotriva acestui mecanism. Noi putem să ne gândim la oricare alte pârghii, numai nu la asta”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că săptămâna trecută Guvernul a abrogat articolul VI din Proiectul care prevede acordarea indemnizațiilor de 16 mii de lei pentru lucrătorii din sistemul medical. Astfel, lucrătorii medicali care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei, promise anterior de autorități.

Peste patru mii de lucrători medicali s-au infectat în Republica Moldova de la începutul pandemiei. Dintre aceștia, peste o mie sunt medici, iar aproape două mii – asistenți medicali.

/DOC/ Aprobat de Guvern. Angajații din sistemul medical nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram