Prim-ministrul Ion Chicu speră că deputații vor adopta la ședința Parlamentului din săptămâna aceasta proiectele aprobate de către Guvern. Șeful Executivului a spus astăzi, 7 septembrie, după ședința de lucru a conducerii țării că în special este vorba de pachetul de amendamente legislative legate de Fondul Monetar Internațional (FMI), rectificarea bugetului de stat și proiectele legate de agricultură.

„De modul cum vor fi aprobate ( n.r. aceste proiecte) depinde mai departe situația financiară a țării pentru perioada următoare. Sperăm că se va manifesta responsabilitate”, a declarat Ion Chicu.

Șeful Executivului a menționat în acest context că în urma rectificărilor la buget va fi suplimentat sistemul educației cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care, 105 milioane vor fi distribuite pentru salarii suplimentare pedagogilor, iar restul sumei va fi alocată pentru dotarea școlilor cu echipamente de protecție antiepidemice.

Joi, 3 septembrie, a avut loc o nouă ședință de Guvern prezidată de premierul Ion Chicu. Cabinetul de miniștri a examinat 17 subiecte incluse pe ordinea de zi, printre care și proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!