/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Premierul așteaptă ca Parlamentul să adopte proiectele aprobate de Guvern

missing
07 septembrie 2020, ora 09:36

Prim-ministrul Ion Chicu speră că deputații vor adopta la ședința Parlamentului din săptămâna aceasta proiectele aprobate de către Guvern. Șeful Executivului a spus astăzi, 7 septembrie, după ședința de lucru a conducerii țării că în special este vorba de pachetul de amendamente legislative legate de Fondul Monetar Internațional (FMI), rectificarea bugetului de stat și proiectele legate de agricultură.

„De modul cum vor fi aprobate ( n.r. aceste proiecte) depinde mai departe situația financiară a țării pentru perioada următoare. Sperăm că se va manifesta responsabilitate”, a declarat Ion Chicu.

Șeful Executivului a menționat în acest context că în urma rectificărilor la buget va fi suplimentat sistemul educației cu aproape 140 de milioane de lei, dintre care, 105 milioane vor fi distribuite pentru salarii suplimentare pedagogilor, iar restul sumei va fi alocată pentru dotarea școlilor cu echipamente de protecție antiepidemice.

Joi, 3 septembrie, a avut loc o nouă ședință de Guvern prezidată de premierul Ion Chicu. Cabinetul de miniștri a examinat 17 subiecte incluse pe ordinea de zi, printre care și proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram