Hotărârea Guvernului care prevede anularea indemnizației unice de 16 mii lei pentru angajații din sistemul medical, care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă, urmează a fi supusă votului joi, 10 septembrie, la ședința Parlamentului. Solicitați de TV8, deputați din mai multe fracțiuni parlamentare ne-au comunicat că nu vor vota proiectul aprobat de către Cabinetul de miniștri.

Cabinetul de miniștri a aprobat, joi 3 septembrie, o Hotărâre care prevede anularea indemnizației unice de 16 mii lei pentru angajații din sistemul medical, care s-au infectat cu noul coronavirus la locul de muncă.

Potrivit notei informative a Guvernului, decizia de anulare a indemnizațiilor a fost necesară în contextul în care, potrivit Guvernului Chicu, medicii sunt deja dotați cu echipamente de protecție, iar salariul le-a fost majorat cu 30 la sută.

„O astfel de Hotărâre a fost necesară în contextul întreprinderii altor măsuri de protejare a salariaților”, se menționează în nota Guvernului.

Contactați de TV8,  mai mulți deputați ne-au comunicat că nu vor vota proiectul care prevede ca angajații din Sănătate, infectați cu COVID-19 la locul de muncă, să nu primească indemnizații unice de 16 mii de lei.

„Desigur că nu vom susține această prevedere”, a declarat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari ne-a comunicat că un deputat din fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr a depus un amendament de a anula respectiva prevedere.

Deputatul Liviu Vovc a depus deja amendamentul de anulare a acestei norme”, a declarat deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Alexandru Slusari.

Exclus, cum să votăm așa prostie. Noi am fost cei care am alertat și vom lupta pentru drepturile sociale”, a menționat deputatul Pro Moldova, Sergiu Sîrbu.

Nu am văzut proiectul. Dacă va veni în Parlament, vom discuta miercuri la ședința fracțiunii”, ne-a comunicat liderul de onoare al Partidului Democrat (PDM), Dumitru Diacov.

Anterior, șeful statului, Igor Dodon, a declarat că socialiștii nu vor vota pentru un astfel de proiect.

„Deputații PSRM nu vor vota astfel de modificare și anularea indemnizației de 16 mii de lei. În cazul în care Parlamentul va vota, eu voi întoarce proiectul, acești bani trebuie să fie asigurați de stat”, declara anterior președintele Dodon.

Pe 12 august Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect care prevede ca 7,79 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului să fie alocați administrației publice centrale și locale pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu.

 

/DOC/ Aprobat de Guvern. Angajații din sistemul medical nu vor mai primi indemnizații unice de 16 mii de lei

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!