/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ După numeroase interpelări la PG în dosarul „Bahamas”, Reniță cere ANI să verifice averile socialiștilor implicați în spălarea de bani

missing
08 septembrie 2020, ora 09:03

După ce a făcut în repetate rânduri interpelări la Procuratura Generală, cerând informații despre evoluțiile în dosarul inițiat pentru spălare de bani din Bahamas prin intermediul firmei „Exclusiv Media” a socialistului Corneliu Furculiță, deputatul Platformei DA, Iurie Reniță a remis aceleași sesizări și Autorității Naționale de Integritate. Interpelările la ANI îi vizează pe socialiștii Corneliu Furculiță, Vladimir Odnostalco și Vasile Bolea.

„Din nou despre Bahamasul PSRM-iștilor Furculiță, Bolea și Odnostalco. După cum am promis la ultima conferință de presă de la Parlament, susținută împreună cu deputatul Octavian Țâcu, am pregătit seturile de materiale și probele concludente despre spălarea de bani din Rusia prin faimoasa filiera Bahamas și utilizarea acestora în campania prezidențială a lui Igor Dodon din anul 2016. Dacă cei de la Procuratura Generală nu se grăbesc să dea verdictul (din considerente politice) pe probe incontestabile de implicare a fruntașilor socialiști și a lui Igor Dodon în spălarea de bani, atunci adresăm aceste interpelări și Autorității Naționale de Integritate (ANI), căreia îi revine obligațiunea, conform responsabilităților legale, să verifice obiectiv și echidistant averile tuturor funcționarilor publici și a celor cu demnitate publică”,  a menționat Iurie Reniță.

Reniță a solicitat ANI obiectivitate, corectitudine și verticalitate profesională. 

„Considerăm că ANI trebuie să demonstreze, în sfârșit, că este o instituție independentă de factorii politici decizionali, dar dependentă exclusiv de lege și adevăr. Nu le cerem mai mult decât obiectivitate, corectitudine și verticalitate profesională. Astăzi prezentăm probele și documentele ce-i vizează pe 3 fruntași socialiști – Corneliu Furculiță, Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco. În timpul cel mai apropiat vor urmă și alți lideri “integri” psrm-iști, toți implicați în spălarea a 1,5 milioane de euro din Federația Rusă prin filiera Bahamas”, a subliniat deputatul.

Potrivit lui Iurie Reniță și Octavian Țîcu de la PUN, deputații PSRM Vasile Bolea, Corneliu Furculiță și Vladimir Odnostalco ar fi contractat de la compania „Exclusiv Media” sume care variază între 500 000 de lei și 1 milion de lei, fără să indice acești bani în declarațiile de avere și interese personale . Ulterior, banii ar fi fost utilizați pentru finanțarea Partidului Socialiștilor (PSRM), dar și campania lui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram