Mai multe persoane publice cer demisia șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, după declarația făcută ieri la un post de televiziune că persoanele care au decedat de COVID și așa erau o povară pentru ei înșiși și pentru cei din jur. 

Fosta ministră a Sănătății în Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, menționat că dei ea l-a numit în funcția de șef pe Nicolae Furtună, consideră că aceasta a fost o greșeală.

Astăzi e cert un lucru – domnul Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID-19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți”, susține Nemerenco.

Și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a scris pe o rețea de socializare că declarația lui Furtună „demonstrează, dacă mai era nevoie, de cât cinism și nesimțire poate da dovadă această guvernare atunci când este vorba despre oameni și despre sănătatea lor”.

Demisia acestui personaj este singura cale prin care ofensa adusă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mai ales celor care au avut de suferit din cauza COVID-19, poate fi recunoscută și integral asumată”, a precizat politicianul.

Mișcarea Politică UNIREA (MPU), la fel, condamnă cu vehemență declarațiile scandaloase și criminale ale lui Nicolae Furtună, șef al ANSP și cere demisia imediată a acestuia.

Nicolae Furtună este obligat să-și retragă declarația, să adreseze scuze publice rudelor și apropiaților celor care au au suferit și au fost răpuși de virusul COVID- 19, după care să-și dea demisia. O asemenea declarație este inadmisibilă și incompatibilă cu statului de funcționar și demnitar public, dar și cu noțiunea de om, în secolul XXI”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

ȘI Partidul Democrat cere scuze publice de la Nicolae Furtună și demisia acestuia. „O declarație cel puțin scandaloasă și cinică a șefului ANSP, care afirmă că în toată lumea COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru cei din jur. O insultă la adresa tuturor celor care au fost infectați cu COVID sau au pierdut pe cineva drag în această luptă. Solicităm scuze publice în fața celor care au avut de suferit în urma acestei crunte pandemii și demisia de onoare a acestui personaj”, se spune într-un mesaj al PDM.

Fostul director al Spitalului Clinic Republican Anatol Ciubotaru cataloghează drept o mare prostie. „Fiecare om are dreptul la viață, doar bunul Dumnezeu poate să-i scurteze viața. Or, menirea noastră este să-l ajutăm, să-i prelungim viața, să-i ușurăm suferințele”, spune doctorul.

Ieri seara, Nicolae Furtună a declarat că pandemia de COVID-19 a luat viața „celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Nicolae Furtună: „În toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!