/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cer demisia șefului ANSP după declarația scandaloasă despre decedații de COVID. „E o mare prostie”

missing
08 septembrie 2020, ora 11:04

Mai multe persoane publice cer demisia șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, după declarația făcută ieri la un post de televiziune că persoanele care au decedat de COVID și așa erau o povară pentru ei înșiși și pentru cei din jur. 

Fosta ministră a Sănătății în Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, menționat că dei ea l-a numit în funcția de șef pe Nicolae Furtună, consideră că aceasta a fost o greșeală.

Astăzi e cert un lucru – domnul Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID-19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți”, susține Nemerenco.

Și liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a scris pe o rețea de socializare că declarația lui Furtună „demonstrează, dacă mai era nevoie, de cât cinism și nesimțire poate da dovadă această guvernare atunci când este vorba despre oameni și despre sănătatea lor”.

Demisia acestui personaj este singura cale prin care ofensa adusă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, mai ales celor care au avut de suferit din cauza COVID-19, poate fi recunoscută și integral asumată”, a precizat politicianul.

Mișcarea Politică UNIREA (MPU), la fel, condamnă cu vehemență declarațiile scandaloase și criminale ale lui Nicolae Furtună, șef al ANSP și cere demisia imediată a acestuia.

Nicolae Furtună este obligat să-și retragă declarația, să adreseze scuze publice rudelor și apropiaților celor care au au suferit și au fost răpuși de virusul COVID- 19, după care să-și dea demisia. O asemenea declarație este inadmisibilă și incompatibilă cu statului de funcționar și demnitar public, dar și cu noțiunea de om, în secolul XXI”, se spune într-un comunicat al formațiunii.

ȘI Partidul Democrat cere scuze publice de la Nicolae Furtună și demisia acestuia. „O declarație cel puțin scandaloasă și cinică a șefului ANSP, care afirmă că în toată lumea COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru cei din jur. O insultă la adresa tuturor celor care au fost infectați cu COVID sau au pierdut pe cineva drag în această luptă. Solicităm scuze publice în fața celor care au avut de suferit în urma acestei crunte pandemii și demisia de onoare a acestui personaj”, se spune într-un mesaj al PDM.

Fostul director al Spitalului Clinic Republican Anatol Ciubotaru cataloghează drept o mare prostie. „Fiecare om are dreptul la viață, doar bunul Dumnezeu poate să-i scurteze viața. Or, menirea noastră este să-l ajutăm, să-i prelungim viața, să-i ușurăm suferințele”, spune doctorul.

Ieri seara, Nicolae Furtună a declarat că pandemia de COVID-19 a luat viața „celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Nicolae Furtună: „În toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram