Peste 8.000 de kilometri pătraţi devastaţi de incendii în California, o suprafaţă aproape de 80 de ori mai mare decât cea a Parisului – şi au determinat numeroase persoane să fugă din calea unor sinistre fără precedent din 1987, au precizat luni pompierii, transmite agerpres.ro.

„Este pentru prima dată în 33 de ani când se depăşesc două milioane de acri”, adică 8.000 de kilometri pătraţi, a declarat Lynne Tolmachoff, purtătoarea de cuvânt a departamentului de pompieri. „Este în mod clar un record. Şi suntem încă departe de sfârşitul sezonului incendiilor”.

Luni după-amiază, mii de pompieri luptau în continuare cu flăcările.

În toată regiunea de sud a Californiei, populaţia a primit ordin să evacueze zona şi să se pună la adăpost.

În nordul Californiei, peste 200 de persoane au foste evacuate cu elicoptere ale armatei pentru a se refugia din calea unui incendiu care se propaga rapid, izbucnit în apropiere de Fresno.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!