Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM) nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Pavel Filip, miercuri, 9 septembrie, în cadrul unui briefing de presă.

Pavel Filip, lider PDM:Vom decide pe cine să susținem. PD este partidul de dreapta. PD trebuie să se concentreze în continuare pe Guvern. Vom merge în teritoriu și o să vorbim cu oamenii și vom decide pe cine susținem. Cred că avem de unde alege din candidați. ”.

Potrivit democratului, decizia a fost luată la Consiliul Național Politic al Partidului Democrat (PDM).

Igor Dodon a declarat că decizia PDM de a nu înainta un candidat la alegerile prezidențiale este una pragmatică. „Să te avânți în turul doi fără șanse. Nu știu pe cine va avantaja. Este o decizie matură”, a mai adăugat șeful statului. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediții speciale de la postul de televiziune „Primul în Molodva”.

Pe 5 septembrie și Partidul Comuniștilor din R. Moldova a anunțat că nu va avea un candidat la alegerile prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din acest se va desfășura pe 1 noiembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!