Actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost înaintat drept candidat pentru un nou mandat de către un grup de 100 de cetățeni. Cel puțin așa susține liderul grupului de inițiativă pentru susținerea lui Dodon, socialistul Vlad Batrâncea, care este și deputat în Parlament în fracțiunea PSRM. La ședința Comisiei Electorale Centrale din această dimineață, politicianul a declarat că el este lider al grupului de inițiativă în calitate de… cetățean, dar nu în calitate de membru al PSRM.

„Vă rog să nu lipsim acei 100 de oameni de calitatea de cetățeni ai Republicii Moldova. Partidul nu are nimic în comun cu acești cetățeni. Majoritatea lor nu sunt membri ai partidului și eu fac parte din grupul de inițiativă în calitate de cetățean, nu în calitate de membru al Partidului Socialiștilor”, a declarat Vlad Batrâncea.

Amintim că acum două zile, fără să anunțe din timp, Igor Dodon a mers la Comisia Electorală Centrală pentru a se înregistra în calitate de candidat la funcția de președinte. Șeful grupului său de inițiativă s-a prezentat deputatul socialist Vlad Batrâncea. După ce a depus actele la CEC, Dodon a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

/VIDEO/ ULTIMA ORĂ. Igor Dodon și-a anunțat candidatura la prezidențiale

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!