/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cum decurg negocierile pentru contractarea creditului rusesc? Ce spune socialistul Vasile Bolea

missing
11 septembrie 2020, ora 22:09

Negocierile pentru contractarea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro avansează. Săptămâna viitoare, reprezentanți de la Ministerul Finanțelor de la Chișinău vor merge la Moscova pentru discuții. Despre asta a spus deputatul socialist Vasile Bolea în această seară la „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Negocierile sunt pe ultima sută de metri. Săptămâna viitoare, reprezentanți de la Ministerul Finanțelor vor merge în Rusia pentru negocieri. Curând îl vom avea în Parlament”, a spus Bolea.

Anterior, și premierul Ion Chicu spunea că „mingea e pe terenul nostru”.

Pe 7 iulie, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă, pe 17 aprilie, în valoare de 200 milioane de euro. Opoziția de la Chișinău a fost de părere atunci că acest credit nu este în interesul țării dar al F. Ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram