Negocierile pentru contractarea creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro avansează. Săptămâna viitoare, reprezentanți de la Ministerul Finanțelor de la Chișinău vor merge la Moscova pentru discuții. Despre asta a spus deputatul socialist Vasile Bolea în această seară la „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Negocierile sunt pe ultima sută de metri. Săptămâna viitoare, reprezentanți de la Ministerul Finanțelor vor merge în Rusia pentru negocieri. Curând îl vom avea în Parlament”, a spus Bolea.

Anterior, și premierul Ion Chicu spunea că „mingea e pe terenul nostru”.

Pe 7 iulie, după o ședință de peste opt ore, Curtea Constituțională (CCM) a pronunțat hotărârea prin care a declarat neconstituțional Acordul de împrumut semnat de Republica Moldova cu Federația Rusă, pe 17 aprilie, în valoare de 200 milioane de euro. Opoziția de la Chișinău a fost de părere atunci că acest credit nu este în interesul țării dar al F. Ruse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!