/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/LIVE VIDEO/ Deputații au revenit în ședință, după ce un proiect de lege nu a acumulat numărul necesar de voturi

missing
11 septembrie 2020, ora 15:46

Deputații au revenit în ședință, după ce un proiect de lege nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

UPDATE 15:45 Zinaida Greceanîi: „Un proiect care este pentru susținerea păturilor sociale, din cauza unui amendament, care nu face altceva decât să distorsioneze asigurările medicale, nu a fost votat. Este vorba despre asigurarea veteranilor angajați în câmpul muncii. Nu a acumulat numărul necesar raportul comisiei, au fost 50 de voturi. Eu nu vreau ca acest proiect de lege să fie respins”.

Denis Ulanov: „Noi propunem amânarea acestui subiect”. Deputatul Șor a mai propus ca voturile precedente să fie anulate.

UPDATE 12.45 Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. Modificările prevăd extinderea termenului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre până la 1 septembrie 2022. Conform legislației în vigoare, termenul expiră în anul curent.

UPDATE 12.35: Deputații au votat în lectura a doua, finală, pachetul de măsuri pentru susținerea cadrelor didactice, producătorilor agricoli, altor categorii de angajați și angajatori, în condițiile efectelor economice ale ”COVID-19” și secetei.

UPDATE 11.45: Deputații au solicitat pauză de 30 de minute.

UPDATE 11.40: Legea privind modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 a fost adoptată de deputați, în lectura finală, în cadrul ședinței plenare de astăzi. Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 va intra în vigoare odată cu publicarea în „Monitorul Oficial”.

UPDATE 11.30: Cu 59 de voturi, Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 a fost votată în lectura a doua. În urma dezbaterii în prima lectură, deputații au înaintat peste 40 de amendamente care au obținut avizele Guvernului, în conformitate cu normele constituționale.

Tot astăzi urmează să fie votată și Legea Bugetului în lectura a doua. Aceasta este deja a treia modificare de la începutul acestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram