Deputații au revenit în ședință, după ce un proiect de lege nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat.

UPDATE 15:45 Zinaida Greceanîi: „Un proiect care este pentru susținerea păturilor sociale, din cauza unui amendament, care nu face altceva decât să distorsioneze asigurările medicale, nu a fost votat. Este vorba despre asigurarea veteranilor angajați în câmpul muncii. Nu a acumulat numărul necesar raportul comisiei, au fost 50 de voturi. Eu nu vreau ca acest proiect de lege să fie respins”.

Denis Ulanov: „Noi propunem amânarea acestui subiect”. Deputatul Șor a mai propus ca voturile precedente să fie anulate.

UPDATE 12.45 Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport. Modificările prevăd extinderea termenului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre până la 1 septembrie 2022. Conform legislației în vigoare, termenul expiră în anul curent.

UPDATE 12.35: Deputații au votat în lectura a doua, finală, pachetul de măsuri pentru susținerea cadrelor didactice, producătorilor agricoli, altor categorii de angajați și angajatori, în condițiile efectelor economice ale ”COVID-19” și secetei.

UPDATE 11.45: Deputații au solicitat pauză de 30 de minute.

UPDATE 11.40: Legea privind modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 a fost adoptată de deputați, în lectura finală, în cadrul ședinței plenare de astăzi. Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 va intra în vigoare odată cu publicarea în „Monitorul Oficial”.

UPDATE 11.30: Cu 59 de voturi, Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 a fost votată în lectura a doua. În urma dezbaterii în prima lectură, deputații au înaintat peste 40 de amendamente care au obținut avizele Guvernului, în conformitate cu normele constituționale.

Tot astăzi urmează să fie votată și Legea Bugetului în lectura a doua. Aceasta este deja a treia modificare de la începutul acestui an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!