Vlad Filat a evitat să vorbească despre Dodon și a acuzat-o de mai multe ori pe Maia Sandu în timpul emisiunii „Politica Nataliei Morari”. De asemenea, politicianul nu a vrut să comenteze nici cazul fiului său Luca.

Astfel, întrebat dacă a avut o înțelegere cu Igor Dodon, scopul final fiind de a bate în candidatul de dreapta care ar putea acumula cele mai multe voturi, Vlad Filat s-a eschivat să răspunde, menționând că funcția de președinte re anumite atribuții: „Atunci când cineva se pornește spre această funcție spunând că vine să facă dreptate, să ieftinească pâinea, să facă nu știu ce și nu știu cum, minte. Mă refer la toți, dar dacă este să luăm cu făcutul dreptății, desigur este vorba de candidata PAS”.

În același timp, Filat a menționat că nu o atacă pe Maia Sandu: „Atunci când este un politician în Republica Moldova despre care nu poți să vorbești nimic și nu poți să aduci notă critică, situația este gravă pentru acest politician și pentru acei care îl susțin, în cazul dat Maia Sandu. Trebuie să accepți critica”.

Întrebat direct dacă este proiectul lui Dodon, Filat iarăși s-a eschivat de la răspuns. „Și Maia Sandu a fost proiectul meu dacă vă aduceți aminte. Eu fiind în pușcărie se spunea că asta e proiectul lui Filat, că e un fel de PLDM 2, cu toate că într-o oarecare măsură așa și este. Mulți membri din conducere și din teritoriu sunt foști membri PLDM, doar că eu nu știu cum pot fi proiectul lui Dodon, atunci când Maia Sandu a făcut Guvern cu Dodon și cu socialiștii, împreună au votat și au făcut lucruri de care a promis că nu va face”.

„Când vom ajunge în turul doi urmează să vedem și urmează să decidem. Doar că, eu personal voi aplauda în cazul victoriei Maiei Sandu și voi recunoaște că am greșit. Iar în cazul în care Maia Sandu va pierde va trebui să-și asume această pierdere”, a spus Vlad Filat.

Amintim că, Vlad Filat a fost condamnat în 2016 la 9 ani de închisoare. Fostul premier a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!